9+

Lief en leed in het leven van de giraf 9+

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Giraf is een meisje van negen dat woont in de grote stad. Haar moeder is dood en haar vader is een acteur zonder werk. Daarom hebben ze geen geld meer voor televisie. Dat is een groot probleem, want ze heeft Discovery Channel nodig voor haar spreekbeurt over giraffen!

Samen met haar dwarse teddybeer Judy Garland rekent Giraf uit hoeveel geld je nodig hebt voor een leven lang Discovery Channel, namelijk € 53.507. De bank wil haar het geld niet geven, want dat mag niet volgens de wet. Dus moet de wet veranderd worden. De enige persoon in het land die dat kan, is de minister-president. Maar eenmaal bij de minister-president blijkt dat zelfs een leven lang kabeltelevisie niet de oplossing is voor al je problemen. 

​Schrijver Tiago Rodrigues wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars in Portugal. In Lief en leed in het leven van de giraf volgt hij een meisje dat zich niet klein maakt. Een expeditie door de hoopvolle, en soms duistere verbeeldingswereld van een kind. In Lissabon trekt Lief en leed in het leven van de giraf al sinds de première in 2011 jaar in jaar uit volle zalen. Het is een daverend succes bij jong en oud. 


De pers over Lief en leed in het leven van Giraf

Time Out Magazine Lissabon riep de voorstelling uit tot één van de beste voorstellingen van 2011: 
‘Lief en leed in het leven van de Giraf is hilarisch, wreed, ontroerend en wijs.’


Educatie

Leerlingen gaan op een avontuurlijke reis gewapend met een brutale knuffel en een stapel gele briefjes. Doorzettingsvermogen, fantasie en veerkracht zijn hierbij onontbeerlijk. Want wat doe je als de wereld om je heen even niet meewerkt? En als je iets zou willen veranderen, wat vraag je dan aan de machthebbers van nu? Met de (gratis) lesbrief kunnen u en uw leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Wij kunnen ook een workshop bij u in het theater of op school verzorgen.

Beeld: Sarah Jonker

 

 

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Tiago Rodrigues, vertaling: Mark Deputter
Spel
Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Yara Alink ea.
Leeftijd
vanaf 9 jaar (BO groep 7 t/m 8)
Speelperiode
okt t/m dec 2015
Discipline
toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 6 Zaal: kleine zaal, middenzaal en kleinere schouwburgen
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 400 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend