6+

Ben niet bang 6+

Moniek Merkx

Een absurd ruziesprookje 

Je kan voor alles bang zijn: voor een boze wolf of een spook onder je bed. Maar honderd keer vervelender is het als volwassenen de hele tijd over je hoofd heen zitten te bekvechten. Iedereen maakt wel eens ruzie, maar sommige mensen kunnen het echt heel bijzonder goed. Virginia en Wolf maken een hele nacht lang ruzie, zelfs als de buren op bezoek komen. Ze doen het zo goed dat je er gewoon keihard om moet lachen. En gelukkig, het kind grijpt tenslotte in. Dat is altijd beter.

Ben niet bang is een woordenstroom als een waterval door twee topacteurs gecombineerd met acrobatische bewegingen van twee zwijgende, fysieke spelers. Moniek Merkx schrijft een nieuwe tekst geïnspireerd op Who’s Afraid of Virginia Woolf? en mixt theater met dans en veel snoep.
 


Moniek Merkx: “Ik wil graag weer met Niek en Manon werken, twee topacteurs. Een woordenstroom creëren en die doorsnijden met een stille dansante kracht. En dat met zo’n gevaarlijk onderwerp als ruzie maken. Ik wil met dit gegeven een stuk maken voor kinderen, waarin ze patronen herkennen en moeten lachen om die idiote volwassenen.”

Pers

  • “Een absurd ruziesprookje dat getuigt van lef en originaliteit” Annette Embrechts, Volkskrant (****).

Educatie

Workshop ruziemaken. In deze workshop leren we de leerlingen de techniek van het ruziemaken. Met het motto ‘het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt’, maken we ruzie met liefdesgedichten, die de leerlingen eerst zelf schrijven.

 

Beeldontwerp & fotografie: noaverhofstad.nl

credits
Regie
Moniek Merkx
Tekst
Moniek Merkx
Spel
Marieke Dermul, Ayrton Fraenk, Niek van der Horst en Manon Nieuweboer, Kinderrollen: Suzi Diemel, Isa Dobrnjac, Coco Doorn, Mare de Groot, Lieke Knol, Floor van der Loo, Jessey Martha, Romee Rutten, Britt Schuurmans, Nadia van de Stadt, Carlijn Varekamp, Bibian Voortallen
Vormgeving
Sanne Danz
Kostuums
Nicky Nina de Jong
Dans
Guilherme Miotto
Leeftijd
vanaf 6 jaar (BO groep 4 t/m 6)
Speelperiode
okt t/m dec 2015
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5 Zaal: kleine zaal & middenzaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 300 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
Bijzonderheden
zichtlijnen maximaal 10 m breed, zwevende vloer vereist
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend