3+

Eitje 3+

Dwayne Toemere en Willemijn Zevenhuijzen - Regieadvies: Moniek Merkx

Bloedstollend saaie actievoorstelling

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is… ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

Twee droogkomische mimers bewaken de actieheld: Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.


Willemijn Zevenhuijzen over 'Eitje'
“Toen ik als kind naar een museum ging vond ik dat best saai. Tegelijkertijd vond ik het heel spannend omdat daar dingen stonden waar ik niet aan mocht komen. Ik fantaseerde dan wat er zou gebeuren als ik met mijn vinger in een schilderij zou prikken, of wanneer ik dat schilderij zou verplaatsen. Ik fantaseerde dan over een actiefilm, waarin alles heel snel gaat, sneller dan je denken kan.”

Willemijn Zevenhuijzen
Willemijn Zevenhuijzen is in 2000 afgestudeerd aan de mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar afstuderen werkte ze met verschillende regisseurs, waaronder Jetse Batelaan (onder andere Het geheven vingertje), Noël Fischer (Opstand van de nerds), Jef Van gestel (Het bezemstelenbos), Sanne van Rijn/Anneke Sluiters (Horror) en René Geerlings/Job Raaijmakers (Niet Huppelen). Willemijn maakte zelf onder andere Gentlemen met Suzan Boogaerdt voor Tweetakt en Denken is voor kleuters met Niek van der Horst bij Maas theater en dans. In het voorjaar van 2015 speelt Willemijn Zevenhuijzen in Stand up, lie down van De Gemeenschap (nominatie VSCD Mimeprijs).


Educatie

Er komt een actief educatief programma.


Campagnebeeld: SYBontwerp.

 

credits
Regie
Dwayne Toemere en Willemijn Zevenhuijzen - Regieadvies: Moniek Merkx
Tekst
Dwayne Toemere en Willemijn Zevenhuijzen
Spel
Dwayne Toemere en Willemijn Zevenhuijzen
Concept & idee
Willemijn Zevenhuijzen
Leeftijd
vanaf 3 jaar (BO groep 1 t/m 3)
Speelperiode
mei t/m jun 2016
Discipline
theater
Duur
30 minuten (2 voorstellingen op een dag, 3 in overleg)
Speelvlak
4 x 4 x 2,5 Zaal: (gym)zaal op scholen, op locatie & kleine zaal in theaters
Max. bezoekers
Vrije vst: max. 70 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 50 leerlingen I Schoolvst op school: max. 50 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend