13+

Dit is geen dagboek 13+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager

Een muziektheatervoorstelling naar het populaire gelijknamige boek van Erna Sassen. Over Boudewijn, die alleen nog maar dagenlang in zijn bed ligt, tot zijn vader hem verplicht elke dag in een schrift te schrijven èn naar muziek te luisteren. Met tegenzin kladdert Boudewijn “Dit is geen dagboek” op het schrift en zet zich aan zijn taak. Hij is op een aandoenlijke wijze grof, direct en meedogenloos fel, want hij is verdrietig, kwaad en in de steek gelaten. Hij maakt ruzie met zijn vader, vindt troost bij zijn 6 jarige zusje Pluis, worstelt zich door school en wordt verliefd op Pauline. Maar Paulines liefde voor hem wordt zwaar op de proef gesteld. (Klassieke) Muziek speelt een belangrijke rol in deze voorstelling. 

De gehele tekst is op muziek gezet van o.a. Beethoven, Bruckner, Adams en Glass, waardoor de emotionele rollercoaster waar Boudewijn in zit, direct voelbaar is. 

In de pers

De pers over Dit is geen dagboek

  • "Dit is geen dagboek’ is een aangrijpende, herkenbare, muzikale en zelfs geregeld grappige voorstelling." 4 sterren, De Volkskrant
  • "De voorstelling houdt de jonge toeschouwers moeiteloos ruim een uur lang in haar ban." 4 sterren, De Theaterkrant
  • "Het is intressant mee te maken hoedit stuk publieke emoties oproept." Friesch Dagblad 

Educatie

In de vorm van een digitale lesbrief krijgen docenten handvatten om met leerlingen problematiek als depressiviteit, omgaan met verlies en zelfmoord bespreekbaar te maken. Ook is er aandacht voor verliefdheid en wat muziek met je gevoelens en gemoed kan doen.

Daarbij is het mogelijk om met de schrijver: Erna Sassen een nagesprek te hebben of met de cabaretier Leon van der Santen. Voor meer informatie vraag naar de mogelijkheden. 

Foto: Studio Oostrum 

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Erna Sassen
Spel
René Groothof en Daniel Cornelissen
Vormgeving
Rogier Willems
Compositie
Beethoven, Ives, Bruckner, JacobTV, John Adams, Philip Glass.
Animatie
Eva van Alphen
Leeftijd
13+
Speelperiode
jan t/m apr 2017
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 6 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 300 bezoekers Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen Schoolvst op school: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend