6+

KLUCHT 6+

René Geerlings

‘KLUCHT’ is een klucht met 15 deuren en personages die de hele tijd stiekem willen zoenen. Een fysieke, snelle slapstickvoorstelling waarin vijf acteurs continu verliefd worden, zich verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren en waarom. Een vrolijk, ouderwets theateruitje voor kinderen waarin alle samenlevingsvormen zonder problemen de revue passeren.

‘KLUCHT’ is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen René Geerlings en Job Raaijmakers. Eerder maakten ze ‘Aap en Beer’ (Gouden Krekel 2012) en ‘Niet Huppelen!’ (Zilveren krekel 2014). 

in de pers

De pers over 'Niet Huppelen" 

  • Hun droogkomische humor, absurde dialogen en grappige bewegingstaal zijn innemend.” (****Anita Twaalfhoven, Trouw,13 jan 2014) 
  • “In Niet huppelen! proberen theatermakers René Geerlings en Job Raaijmakers de regelzucht in Nederland inzichtelijk te maken voor jonge kinderen vanaf 5 jaar.” (****Annette Embrechts, De Volkskrant,16 jan 2014)

educatie 

Voor schoolvoorstellingen biedt BonteHond een gratis educatiepak- ket aan, dat bestaat uit een korte educatiefilm en een voorbereidende lesbrief. Op aanvraag biedt BonteHond bij ‘KLUCHT’ een workshop aan, die aansluit op de thematiek van de voorstelling. Neem voor de mogelijkheden contact op met Sandy Pieterse: sandy@bontehond.net / 0365336311. 

Beeld: Kamerich & Budwilowitz-EYES2 

credits
Regie
René Geerlings
Tekst
Job Raaijmakers en René Geerlings
Spel
Job Raaijmakers, Kim van Zeben, Manon Nieuweboer, Isabelle Houdtzagers, Michiel Blankwaardt
Vormgeving
Marlies Schot
Geluidsontwerp
Wim Conradi
Leeftijd
6+
Speelperiode
sep 2016 t/m jan 2017
Discipline
beeldend theater & komedie
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 350 bezoekers Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend