Bezoek voor Beer 4+

Een beregezellige kleuterkomedie voor iedereen van 4 tot 104 jaar.

> Bekroond met de Zilveren Krekel 2016 voor ‘Meest Indrukwekkende Jeugdproductie’

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek.Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen.

Tot er wordt aangeklopt. Door Muis die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg.


Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

In de pers

De pers over Bezoek voor Beer - najaar 2015

De Volkskrant, ***** 
"Muis is behalve een potentiële vriend of een bedreiging ook een zwerver die onderdak zoekt. Zie hier: het vluchtelingendrama in een notendop. Die minidramatiek heeft de jonge regisseur Lennart Monaster in zijn debuutregie knap uitvergroot tot een hilarisch en ontroerend slapstickduo in een vreugdevol fröbeldecor.”

De Limburger, **** 
"De chemie tussen Folmer Overdiep en Gijs Nollen werkt ook nu weer als een tierelier."

educatie 

Filmmateriaal met opdrachten, beschikbaar vanaf okt 2015. Thema’s: angst voor het onbekende, gastvrij- heid, openstaan voor nieuwe dingen, op jezelf gericht zijn, mensen/dieren kunnen veranderen, je openstellen. 

foto: Joost Milde 

Bezoek voor Beer 4+
Leeftijd
4+
Speelperiode
sept t/m dec 2016 & apr t/m mei 2017
Discipline
muziektheater & komedie
Duur
55 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 250 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Lennart Monaster / Regie-assistentie: Rita Hoofwijk
Tekst
Lennart Monaster, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Bonny Becker en Kady MacDonald Denton
Dramaturgie
Ludo Costongs
Spel
Gijs Nollen, Folmer Overdiep en Joris Erwich/Gerrit Dragt (afwisselend)
Vormgeving
Udo Thijssen
Compositie
Joris Erwich
Kostuums
Jorine van Beek
Lichtontwerp
Roland de Jong
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren