4+

Foutje 4+

Arthur Rosenfeld

Het dagelijks leven als slapstick 

“Strakke slapstick-scènes, grappige goocheltrucjes, indrukwekkende breakdance moves” aldus Theaterkrant. Volkskrant vond Foutje “grappig en inventief” en Dans Magazine schreef “een echte aanrader”. In 2015 veroverde Foutje de harten van pers en publiek. Foutje is een speelse mix van dans, muziek, tekeningen, magie en slapstick. Je wordt meegenomen in een droom en je weet: in dromen kan alles. Dansende deuren, bewegende meubels, tekeningen die tot leven komen, konijnen die je in slaap zingen. Drie multi-talenten buitelen, vallen, rollen en struikelen hun weg door de wereld. En het wordt met de minuut gekker. Bijna jammer om weer wakker te worden…

in de pers

  1. Foutje een continue afwisseling van pittige dansfrases, fysieke mime en verrassende muzikale intermezzo’s. (Theaterkrant)
  2. Choreograaf Arthur Rosenfeld is de 60 gepasseerd, maar kinderen voelt hij feilloos aan en slapstick zit hem in de genen. (…) grappig en inventief” Volkskrant.
  3. “De choreograaf heeft een perfecte mix gevonden en weet de juiste snaren te raken bij de kinderen. (…) een echte aanrader. Nooit geweten dat fout zo goed kon zijn!” Dans Magazine. 
  4. “Knap dansstuk voor de allerkleinsten. (…) Dat je met een achtervolging door drie klapdeuren een hoop lol kunt beleven, wisten we al van de klucht. Ook in dans werkt dat uitstekend” Elsevier.

educatie

Workshop: in de fysieke theater-dans- workshop gaan we op zoek naar wat er op een dag allemaal mis kan gaan. Er gebeuren wonderlijke dingen met ons lichaam: heupen gaan bewegen, de grond wordt glad, we vallen en staan weer op. Uiteindelijk gaan we op pad met onze silly walks. Aan het eind worden alle elementen samengebracht in een presentatie: een slapstickparade op muziek uit de voorstelling. 

Beeld: Noa Verhofstad 

credits
Regie
Arthur Rosenfeld
Spel
Blazej Jasinski, Anastasiia Liubchenko, Andy Smart
Compositie
Hester Jolink, Yoka van Zuijlen
Kostuums
Jookje Zweedijk
Choreografie
Arthur Rosenfeld
Geluidsontwerp
Helene Jank
Leeftijd
4+
Speelperiode
okt t/m nov 2016
Discipline
dans
Speelvlak
9 x 9 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 300 bezoekers / Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen / Schoolvst op school: in overleg
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend