Bloedstollend saaie actievoorstelling
Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje dus. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is....ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.
A: Een achtervolging?!?!?!?!? B: Ja.
A: Met een eitje?
B: Ja.
A: Waar niemand aan mag komen?
B: Klopt.
A: Maar hoe en en wat...pfff...èn, èn, èn? B: Meer kan ik er helaas niet over zeggen.
Twee droogkomische, saaie mimers bewaken de actieheld: Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.
Willemijn Zevenhuijzen over 'Eitje'
“Toen ik als kind naar een museum ging vond ik dat best saai. Tegelijkertijd vond ik het heel spannend omdat daar dingen stonden waar ik niet aan mocht komen. Ik fantaseerde dan wat er zou gebeuren als ik met mijn vinger in een schilderij zou prikken, of wanneer ik dat schilderij zou verplaatsen. Ik fantaseerde dan over een actiefilm, waarin alles heel snel gaat, sneller dan je denken kan.”
- "Leuke voorstelling voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders” I Love Theater
- “Eitje is een erg grappige, compacte levendige voorstelling; een heerlijk halfuurtje CKV voor kleuters. Aangekondigd voor kinderen van drie en ouder, maar kinderen van acht zullen er ook veel plezier aan beleven. Net zoals ouders trouwens” Theaterkrant.
Workshop: in de workshop kijken we met onze kunstbrillen op naar alledaagse voorwerpen. We onderzoeken ze en zien hoe mooi ze zijn. Daarna kijken we wat deze voorwerpen nog meer zouden kunnen zijn en geven ze een nieuwe functie. We laten aan elkaar zien hoe we dat nieuwe voorwerp gebruiken en zetten al deze nieuwe voorwerpen in ons museum.
Campagnebeeld: SYBontwerp.