8+

Het Wilde Westen van Calamity Jane 8+

Theater Gnaffel

Silvia Andringa

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de gelijknamige film met Doris Day in de hoofdrol of uit de televisieserie Deadwood. Nu komt ze langs bij Theater Gnaffel, die in haar nieuwe voorstelling een Wild West show tot leven brengt. Het wordt een samengaan van verschillende werelden en verschillende tijden.

Calamity Jane was een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze ging haar eigen weg, was voor niemand bang én ze was de eerste vrouw die een broek droeg. Ook kon Calamity Jane rijden als een man, vechten als een man, vloeken als een man, schieten als een man en drinken als een man. Ze is een ware publiekstrekker! 

in de pers

de pers over: Oma, mag ik mijn pop terug? 

  • **** Theaterkrant: “Gnaffel slaagt er wonderwel in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun kleinkinderen.” (Henri Drost, september 2015)

educatie 

Er is een digitale lesbrief beschikbaar. Ook kan er een workshop (thema: image en identiteit) worden bijgeboekt. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Theater Gnaffel.

 

Foto: Ron Greve / Grafisch ontwerp: Gravue.nl 

credits
Regie
Silvia Andringa
Tekst
Ad de Bont
Spel
Heike Wisse en Elout Hol
Vormgeving
Udo Thijssen
Compositie
Jan Paul de Bondt
Objecten & poppen
Elout Hol
Kostuums
Dorien de Jonge
Lichtontwerp
Berry Claassen
Leeftijd
8+
Speelperiode
feb t/m mei 2017
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 300 bezoekers / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend