6+

Barbaartje 6+

Theater Sonnevanck

Timothy de Gilde

Barbaartje

Een absurde en muzikale clash tussen volwassen barbarij en een engeltje van zes jaar

In Barbarije leert iedereen barbaarse manieren. Maar de kleine Barribas heeft van zijn Papa stiekem de ‘goede’ manieren geleerd. Hij eet en spreekt netjes, hij leest in moeilijke boeken en speelt klassieke muziek.  Alles is koek en ei tot op een dag Papa sterft en de barbaarse buurman Derrie in huis komt wonen. Er wordt niet meer schoon maar troep gemaakt. De televisie staat de hele dag op hard en lezen wordt verboden. Ook buitenshuis ontwikkelt de Barbaarse beschaving zich in volle vaart! De scholen worden afgeschaft en Barbarije trekt op oorlogspad. 

Barribasje wil zich verzetten en de wereld verbeteren. Maar hoe doe je dat, als je nog klein bent? Als je beter zingt dan schreeuwt en liever leest dan vecht? Lukt het de kleine Barribas om de barbaren te slim af te zijn?

in de pers 

De pers over Barbaartje:

  • "Een slim opgebouwde voorstelling met grote thema’s en emoties waarin volwassenen ook allerminst perfect blijken." Henri Drost (4 sterren, Theaterkrant)

 

educatie 

Theater Sonnevanck werkt met haar eigen leerlijn De Betekenis van Theater, waarin voor ieder leerjaar van het basisonderwijs een lessenserie is ontwikkeld.

Beeld: Femke Teussink

credits
Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Joachim Robbrecht
Spel
Steyn de Leeuwe, Benjamin Moen en Charlie Chan Dagelet
Vormgeving
Janne Sterke
Compositie
Bart Rijnink
Dramaturgie
Flora Verbrugge
Lichtontwerp
Julian Maiwald
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m apr 2017
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 250 bezoekers / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend