8+

Edward Scharenhand 8+

Theater Sonnevanck

Marije Gubbels

Een muzikale komedie over Extreem Goede Mensen - voor iedereen vanaf 8 jaar

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens.  

Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.

Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands. 

in de pers

In de pers over: Sissi

  • "In de nieuwe hilarische tekst van Marije Gubbels is het buitenbeentje een drukke variant op de hertogsdochter die iedereen kent als Sissi, oftewel de latere keizerin Elisabeth van Oostenrijk." 4 sterren de Volkskrant (2014)
  • "Ondertussen houdt schrijfster en regisseur Marije Gubbels de volwassenen in de zaal met torenhoge verwachtingen voor hun kinderen een spiegel voor." 4 sterren de Theaterkant (2014)
  • "Theater Sonnevanck toont zo andermaal dat het wel kan: muziektheater maken voor kinderen én hun ouders." 4 sterren, Theaterkrant (2014)

educatie 

Kerndoelen: 34: Zorgdragen voor je eigen en andermans gezondheid. 35: Zelfredzaamheid d.m.v. sociale vaardigheden. 37: Respectvol gedrag tegenover algemeen aanvaarde waarden en normen. 54, 55, 56: literaire tekst, muziek, beeld, taal en spel.

credits
Regie
Marije Gubbels
Tekst
Marije Gubbels
Spel
Juul Vrijdag, Dorien van Gent, Marcel Osterop en Freek den Hartogh
Vormgeving
Morgana Machado Marques (assistent: Afke Manshanden)
Compositie
Freek den Hartogh
Dramaturgie
Flora Verbrugge
Dans
(advies) Nada Belada
Lichtontwerp
Desirée van Gelderen
Techniek
Koen Kuipers en Jeroen van Terheijden
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
01-11-'2014:30 & 17:00 uur
Amstelveen
16-10-'2019:30
Leeuwarden