6+

Sneue gevallen 6+

Theater Sonnevanck

Karlijn Kistemaker

Een absurd gevoelige komedie

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

in de pers

In de pers: 

  • "Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten." ★★★★ Theaterkrant 
  • “Drie fantastische spelers, die precies weten hoe ze de aandacht van de kinderen moeten pakken”,★★★★ I Love Theater
  • “Supergrappig”, Go-Kids
  • “Prachtig, hilarisch en gevoelig”, Kidsproof

 

educatie 

Kerndoelen, oriëntatie op jezelf en de wereld: 34: Zorgdragen voor je eigen en andermans gezondheid. 35: Zelfredzaamheid d.m.v. sociale vaardigheden. 37: Respectvol gedrag tegenover algemeen aanvaarde waarden en normen. Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56: literaire tekst, muziek, beeld, taal en spel.

credits
Regie
Karlijn Kistemaker
Tekst
Leon Brill
Spel
Yara Alink, Freek den Hartogh en Sophie Höppener
Vormgeving
Calle de Hoog
Compositie
Wilko Sterke
Dramaturgie
Flora Verbrugge
Concept & idee
Karlijn Kistemaker
Techniek
Jeroen van Terheijden & Aad Apon
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m mrt 2018
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend