8+

Ifigeneia Koningskind 8+

HNTjong

Noël Fischer regie-assistentie Belle van Heerikhuizen

We spelen maar een spelletje dat niet voor kinderoren is bedoeld.

Griekse klassieker over een onoverwinnelijk meisje.

Het ontroerende en meeslepende verhaal over een onoverwinnelijk meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind.

Agamemnon is koning en staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar zonder wind kan zijn oorlogsvloot niet varen. Alleen als hij zijn dochter offert aan de goden, kunnen de schepen vertrekken. Agamemnon komt in conflict met zijn vrouw. Ifigeneia denkt dat zij de oorzaak is van de ruzies tussen haar ouders en probeert het allemaal weer goed te maken. Maar sommige dingen zijn niet goed te maken. Ook niet door ouders.

Deze moderne, succesvolle toneelklassieker van Pauline Mol, geïnspireerd op Ifigeneia in Aulis van Euripides verdient een nieuwe opvoering. Het oorspronkelijke verhaal door de ogen van een kind. De schrijfster schetst met humor en mededogen de verwarring van ouders en kinderen. 

in de pers

In de pers over: Polleke
"Sallie Harmsen speelt Polleke, nee Harmsen ís Polleke.” 4 sterren, de Volkskrant, Annette Embrechts 

In de pers over: Leo & Lena
"Steengoed spel, een bizar decor en veel hilariteit." 4 sterren, NRC handelsblad, Brechtje Zwaneveld

educatie 

Er is een educatiekaart met lessuggesties: Griekse mythologie en de thema’s uit de voorstelling in eigen leefwereld van leerlingen. Mogelijkheid tot een theaterproject, waarin leerlingen zelf het rijk van Agamemnon ‘binnen treden’ en waar ze worden geconfronteerd met onmogelijke beslissingen en loyaliteitsconflicten, waar ze een antwoord op moeten vinden.

credits
Regie
Noël Fischer regie-assistentie Belle van Heerikhuizen
Tekst
Pauline Mol
Spel
Sarah Bannier ( Ifigeneia), Rochelle Deekman van Engel, Sallie Harmsen, Tarikh Janssen, Jaap Spijkers, Joep Paddenburg en Dalorim Wartes.
Vormgeving
Catharina Scholten
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Jorine van Beek
Geluidsontwerp
Jolle Roelofs
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt t/m dec 2017
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend