4+

De Kleine Cowboy 4+

Het Laagland

Lennart Monaster

Een kleuterwestern voor kleine cowboys en grote bandieten

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en vrolijk zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack, live geluidseffecten en kampvurige liedjes.

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een kleine cowboy in Nederland. Boy heet hij. Een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. En één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei.  Cow rijdt weg op de trekker van de Knecht uit Amerika, een norse vent, gewapend met grote hoed en laarzen met ijzeren dingen eraan. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Zit hij vastgeplakt op de trekker?  Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan, naar Amerika. 

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert er een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen de meest vreemde figuren tegen in deze spannende achtervolging van een knuffelkoe.

in de pers

De pers over: Bezoek voor Beer

"Acteurs Gijs Nollen (zwerfmuis) en Folmer Overdiep (brombeer) zijn bij het Sittardse theatergezelschap Het Laagland goed op elkaar ingespeeld geraakt. In in 'Bezoek voor Beer' drijven ze elkaar tot grote hoogte."
5 sterren, de Volkskrant. 

Bezoek voor Beer *Winnaar Zilveren Krekel 

educatie

Er is gratis lesmateriaal & workshops op aanvraag over de thema’s: angst voor het onbekende, onzekerheid, jezelf overwinnen/je grenzen verleggen, jezelf leren kennen.

 

Beeld: Gregor Ramaekers

credits
Regie
Lennart Monaster
Tekst
Lennart Monaster
Spel
Gijs Nollen, Folmer Overdiep
Vormgeving
Douwe Hibma
Dramaturgie
Ludo Costongs
Animatie
Folmer Overdiep
Geluidsontwerp
Joris Erwich
Leeftijd
4+
Speelperiode
okt 2017 t/m mei 2018
Discipline
theater
Duur
55 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend