6+

Superoma 6+

STUDIO BREI / STIP

Anne Maike Mertens

Een gebreide ode aan alle oma’s

Mijn oma is een megaheldige Superoma. Bomvol superknalkrachten. Ze heeft antwoorden op álle vragen. Ze maakt de gaten in je broek nog voordat ze erin zitten. Ze kan vliegen! In de toekomst kijken en weet alles uit het verleden. Maar echt álles! Ergens boven in oma’s huis is een kamer met een groot slot erop. Ze zegt dat ik daar niet mag komen. Volgens mij verstopt ze er iets van vroeger.

Maar oma is de laatste tijd zo saai! Ze doet niks heldigs meer. Waarom niet? Ik heb een plan bedacht om dat aan te pakken. Dat vandaag in werking gaat. Ik zorg ervoor dat mijn oma weer boem-pats-mega-vet! Yes-daar-gaat-ze-weer-uber-uper-duper-super wordt. Tadaa! Het is Superoma!

In de pers 

In de pers: Superoma 
Kidseropuit

"De voorstelling is afwisselend en zorgt bijna continu voor een lach op je gezicht. "

Ilovetheater
4 sterren "Stip Theaterproducties bewijst met deze voorstelling dat ze duidelijk weten wat kinderen willen."

Kidsreporters Meervaart 
5 Sterren "Ze hadden ook een hele leuke rap met zijn 2en en die was supergrappig. De hele voorstelling was heel grappig en het was geen moment saai. "

Theaterkrant
"Er is een opzwepende rap-act, die iedereen (3-100 jaar) moeiteloos mee kan zingen."

Educatie 

Er is een lesbrief voor docenten om met de kinderen te spreken over superkrachten van ouderen, en hoe ze denken over oud en jong zijn. Daarnaast is er een workshop voor op de scholen of in de theaters. Deze bestaat uit twee delen: een breiworkshop onder begeleiding van een oudere breister uit de omgeving, een filosofisch gesprek met ouderen en kinderen over superkrachten van oud en jong, onder leiding van een filosofisch gespreksleider.

De breiers van het decor zijn: 
Aartje van Niersen, Annie van Riel, Andrea Marcellis,Bernadette van der Steen, Dieneke Hol, Geeske Schubert, Hilly Soe-Agnie, Joke Radius, Jolanda van der Veen, Lies Stokvis, Madou de Vries, Marianne Ter Schegget, Marja van der Ham, Mieke Dietvorst, Nicolle Vilain, Ria Krummfuss, Willemijn Schep, 

credits
Regie
Anne Maike Mertens
Tekst
Malou de Roy van Zuydewijn
Spel
Lottie de Bruijn, Dubbelrol: Tine Cartuyvels & Judith van den Berg
Vormgeving
Bibi Trompetter
Compositie
Rik Elstgeest
Dramaturgie
Job Raaijmakers (advies)
Concept & idee
Anne Maike Mertens, Malou de Roy van Zuydewijn, Bibi Trompetter
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
beeldend theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend