De Tuinen van de Herinnering 9+

Een pareltje van tederheid, lef en humor

De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers, na het plegen van een verzetsdaad, in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Zij kregen te horen dat één van hen ‘s avonds zou worden geëxecuteerd. De gevangenen mochten zelf bepalen wie. Dit onaangename avontuur krijgt echter een onverwachte wending. De essentie van het leven wordt bloot gelegd met de dood in het vizier.

in de pers

De pers over 'De Tuinen van de Herinnering'

Het Parool 17 dec 2009:
‘Geen acteur kan met zo weinig middelen zoveel beelden oproepen als Groothof. Binnen de kortste keren weet hij een sfeer van intimiteit te creëren. Alsof hij op de rand van je bed zit te vertellen, alleen voor jou’ ‘Deze (…) voorstelling is van eenzelfde indrukwekkende eenvoud als Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran, die hem de Gouden Krekel voor beste productie bezorgde.’

Volkskrant 25 nov 2009:
‘Aan het slot staat Groothof weer op dat verlaten station en heeft iedereen en indringende reis gemaakt door de tijd. Heb je geroken aan het zweet van de angst en de kleur van de schaamte en geleerd dat ook in de ergste situaties een mens met humor zijn waardigheid kan behouden’ 

educatie

Vriendschap en loyaliteit maken een wezenlijk onderdeel uit van het leven van een kind. Wat als deze onder druk komen te staan door angst en agressie, welke keuze maak je dan? In ‘De Tuinen van de Herinnering’ reikt Michel Quint humor als wapen aan.

De Tuinen van de Herinnering 9+
Leeftijd
9+
Speelperiode
sept 2017 t/m juni 2018
Discipline
verteltheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 6 x 4
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen *speelt ook op school
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Genio Groot
Tekst
Michel Quint
Spel
René Groothof
Vormgeving
Rogier Willems
Lichtontwerp
Dirk Blom
Geluidsontwerp
Maarten Bokslag
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren