12+

In mijn hoofd ben ik een dun meisje 12+

HNTjong

Noël Fischer

Be perfect
Be the true you

Een brutale performance over het ongegeneerde verlangen naar schoonheid en de worsteling met je puberlichaam. Als je er fantastisch uitziet dan moet je wel gelukkig zijn. Toch? In een wereld waarin glamour en lichamelijke perfectie het ideaal zijn, is iedere blik in de spiegel een confrontatie met je zelfbeeld. In een Las Vegas-achtige setting gaan vijf heel verschillende meisjes the ultimate challenge aan: de strijd om absolute controle over hun uiterlijk.

In mijn hoofd ben ik een dun meisje in regie van Noël Fischer was in 2016 een van de grote theaterhits en speelde voor uitverkochte zalen. De thematiek en de voorstelling zelf maakte veel discussie los onder jongeren en ouderen. Actrice Tessa Jonge Poerink schoof aan als gast bij de talkshow van Jeroen Pauw. Nu wegens succes in reprise.

Het was een langgekoesterde wens van Noël Fischer om een improvisatievoorstelling te maken over het verstoorde beeld dat pubers hebben over hun zelfbeeld en hun lichaam.De media presenteren een schoonheidsideaal dat onbereikbaar is voor gewone mensen. Toch worden we allemaal, we dag in dag uit, geconfronteerd met deze beelden.

Voor In mijn hoofd ben ik een dun meisje repeteerde ze acht weken lang met vijf actrices. De scènes zijn gebaseerd op research, vrije improvisatie of thema’s. Samen maakten ze een expressieve, energieke en hilarische voorstelling die aanvoelt als ‘een langdurige selfie’. 

in de pers

In de pers: In mijn hoofd ben ik een dun meisje

  • "Een gefreakte performance" 4 sterren, Theaterkrant 
  • "Op bekende girl-powerhits leven [de actrices] zich fanatiek uit (…) om een reeks fantastische plaatjes van zichzelf te poneren." 4 sterren, NRC Handelsblad

  • “Tessa is misschien wel de sterkste troef." 4 sterren, de Volkskrant

  • Winnaar Zilveren Krekel 2016

educatie

Er is uiteenlopend educatiemateriaal beschikbaar. Een educatiekaart met lessuggesties (‘hoe beoordeel jij jezelf’). Een Inleiding met stemkastjes (groepsonderzoek) en nagesprek. Een workshop in de klas over zelfbeeld en identiteit. Een spiegelpaleis op locatie: laboratorium waarin leerlingen in duo’s onderzoek doen naar zelfbeeld, gezondheid en vooroordelen in de maatschappij. 

credits
Regie
Noël Fischer
Spel
Kaatje Kooij, Tessa Jonge Poerink, Belinda van der Stoep, Willemijn Zevenhuijzen en Eva Zwart
Compositie
Sacha Zwiers
Kostuums
Carly Everaert
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Geluidsontwerp
William Bakker
Leeftijd
12+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
9 x 9 x 5
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend