6+

De Worstelaar 6+

Theater Gnaffel

Ted Keijser

Hartverwarmend poppenspektakel voor zelfs de grootste zwartkijker

De Worstelaar is een wervelende en beeldende voorstelling, die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen. Koos de worstelaar komt terecht in een ingedut bejaardentehuis. In het huis heersen regels en orde. Koos is ook oud, maar in zijn hoofd is hij nog steeds worstelkampioen. Wat moeten die opa’s en oma’s nou met zo’n mafkees? Ze willen rust, maar zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hij traint nog elke dag en maakt een feestje van het leven. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoewel de strenge meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koos het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. Zijn vrienden maken Koos opnieuw kampioen!

in de pers

In de pers: De Worstelaar

  • “De Worstelaar is een aangrijpende voorstelling met poppen, die balanceert tussen spektakel en poëzie. De makers brengen op uitgekookte wijze de wereld van oude mensen en kinderen bijeen.” (De Volkskrant)
  •  “De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.” Juryrapport, Zilveren Krekel 2006 

educatie 

Na de première is een digitale lesbrief beschikbaar.

Beeld: Ron Greve

credits
Regie
Ted Keijser
Spel
Koos Elfering/Ted Keijser en Elout Hol
Vormgeving
Laura de Josselin de Jong
Objecten & poppen
Elout Hol
Kostuums
Dorien de Jonge
Leeftijd
6+
Speelperiode
sept 2017 t/m jan 2018
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Bijzonderheden
De originele cast uit 2006
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend