5+

Held op sokken 5+

Schippers&VanGucht

Jellie Schippers

Een ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder

In het klaslokaal staat ineens een grote hut, waarin ridder Roderick zich verstopt omdat hij niet mee mag doen: draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden - dat is er voor Roderick niet bij. Maar laat hij nu nèt iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft en de jonkvrouw voor zich wint. Een verteller in een middeleeuwse jonkvrouwjurk maar mét stoppelbaard heeft in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen verstopt. Met behulp van beeld, taal, muziek en poppen deelt hij zijn verhaal met het jonge publiek dat zo meegenomen wordt in de magie van theater.

In de pers

In de pers: MOLMAN

  • “Mooi dat het beeldend theaterduo geen eenduidige moraal verstopt in deze monoloog in een creatief omgebouwde container (Volkskrant ****)
  • “Je kunt niet dapper zijn als je nooit eens bang bent geweest." (Theaterkrant ****)

educatie 

Er is een lesbrief waarin: kinderen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om mee te communiceren. Benodigdheden: oude melkpakken, plakband, stift, etc. De leeropbrengst: reflecterend en analyserend vermogen, stimuleren van creativiteit, receptief vermogen.

credits
Regie
Jellie Schippers
Tekst
Bette Westera
Spel
Klemens Patijn
Vormgeving
Myriam van Gucht
Compositie
Martijn Rondel
Concept & idee
Schippers&VanGucht
Leeftijd
5+
Speelperiode
jan t/m apr 2018
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
40 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 3 (incl. publieksopstelling)
Max. bezoekers
max. 70 bezoekers / max. 60 leerlingen *speelt ook op school
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend