10+

Woestijnjasmijntjes 10+

De Toneelmakerij / George & Eran Producties

Eran Ben-Michaël

Een modern sprookje over moed en onschuld.

Jacob en zijn dochter Nour zijn op zoek naar een veilige plek om voorgoed te blijven. Ze maken een verre en gevaarlijke reis. Onderweg vertelt Jacob de prachtigste, grappigste en fantasievolste verhalen en tovert zo hun barre tocht om tot een groots avontuur. Hij kleurt hun grauwe, lange dagen tot een sprookje waar Nour de prinses in is. Douaneagenten veranderen in waakhonden, een migratieambtenaar in een ijskoning en hun medereizigers in Woenstijnjasmijntjes.

In de traditie van de prachtige film La vita è bella, is Woestijnjasmijntjes een ode aan de fantasie.  Een poëtische voorstelling over moed en onschuld. Over een vader en dochter. Over oorlog en vrede. Een modern sprookje van een vader die als held en schlemiel tegelijk zijn dochter de mooiste bloemen laat zien in een vallei van treurnis en ellende.

In deze kleurrijke voorstelling bevecht fantasie realiteit. Vrolijkheid verdriet. Maar welke van de twee is sterker als de buitenwereld steeds onstuimiger binnendringt?

in de pers

De pers over: George & Eran lossen wereldvrede op
"Ook theatermakers kunnen aan deze productie een voorbeeld nemen. Een actuele, maatschappelijk relevante theatervoorstelling is vooral interessant als het gaat om een specifiek onderwerp dat dichtbij jezelf staat. George & Eran lossenWereldvrede op zet de toeschouwer bovendien aan het dromen." 4 sterren, cultuurbewust

De pers over: The future ain't what it used to be 
''Regisseurs George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël snijden hedendaagse maatschappelijke en politieke thema’s aan, die op iedereen van toepassing zijn."
4 sterren, Ayden Dijkstra, Theaterkrant 

educatie 

Het educatiemateriaal is een ode aan de verbeelding. Voorafgaand aan Woestijnjasmijntjes vertellen leerlingen verhalen aan elkaar. Docenten ontvangen een helder stappenplan om van deze korte verhalen, met behulp van eenvoudige spelaanwijzingen, rekwisieten, geuren en smaken een fantasievolle, kleurrijke presentatie te maken voor ouders en andere belangstellenden. Voor geïnteresseerde docenten biedt de Toneelmakerij een inspiratieworkshop vertellen aan.

 

Ontwerp: Sarah Jonker

credits
Regie
Eran Ben-Michaël
Tekst
George Elias Tobal
Spel
Denise Aznam, Peter van Heeringen, Milan Sekeris, Jonata Taal
Leeftijd
10+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
Theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend