Eet je bord leeg 4+

De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En - ieuw wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.

’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kan je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld…

Eet je bord leeg is een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. Een heerlijk hapje voor fijnproevers van 4 tot 104. 

in de pers

De pers over: De Tantes (regie Paul Knieriem) 

  • “Een goddelijk goeie voorstelling!” Groene Amsterdammer
  • “Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” Krekeljury 2015
  • “Deze voorstelling maakt je vrolijk!" Jury Zapp Theaterprijs 2015
  • “Vijf kwartier geweldige komedie” theaterkrant.nl *****

educatie

Veel wordt voor kinderen bepaald en het is niet altijd makkelijk je te schikken. Tijdens de workshop van De Toneelmakerij komt er een spruitje in de klas, dat zelf ook in een ondergeschikte positie zit. Samen met de kleuters maakt ze een protestsong met bijbehorende bewegingen. Een niet te negeren lied van avontuurlijke kleuters en een vergeten groente.

Eet je bord leeg 4+
Leeftijd
4+
Speelperiode
feb t/m apr 2018
Discipline
beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 175 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Concept & idee
Paul Knieriem
Regie
Paul Knieriem
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Spel
Denise Aznam, Ian Bok, Anil Jagdewsing
Vormgeving
Sasha Zwiers
Kostuums
Jorine van Beek
Musici
Wessel Schrik
Lichtontwerp
Gé Wegman
Geluidsontwerp
Jorg Schellekens
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren