8+

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten 8+

Schippers&VanGucht / HETPALEIS

Jellie Schippers

Een avontuur voor kinderen en een nachtmerrie voor ouders

Een dynamische stand up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden. Een vrolijk, optimistisch meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Terwijl zij haar gedachten de vrije loop laat, huilt de boom achter haar het hele schoolplein vol. Tegels veranderen in drijvende ijsschotsen en mieren varen rond in een gymschoen. Het meisje telt moedig de lange minuten af terwijl het podium langzaam volloopt.

in de pers

In de pers over: Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten

  • "Tot die unieke enscenering zich laat voelen en regen de theaterzaal binnensijpelt, met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert – tot alle grenzen tussen stand-up en theater, tussen de krijtlijnen die volwassenen voor hun kinderen uittekenen en het kinderlijke spel dat het overneemt worden weggevaagd." Liv Laveyne in De Morgen (6.05.14)

  • "Wat er gebeurde… is een heftige, beeldende theatermonoloog. Ze claimen onze sympathie voor dit losgeslagen mini-projectiel. In één beweging zingen ze ook de lof van de vindingrijkheid. Verwacht niet het onverwachte, zoek het zelf op: onze verbeelding laat ons nooit in de steek." Geert Van der Speeten in De Standaard (12.05.2014)

educatie

Er is een lesmap op de website over, de relativiteit van tijd (de ene minuut lijkt langer en de andere heel kort), verbeeldingskracht en hoe die ons kan redden en dapper zijn en je angsten overwinnen.

credits
Regie
Jellie Schippers
Tekst
Jo Randerson
Spel
Janne Desmet
Vormgeving
Myriam van Gucht
Animatie
Jan-Joost Verhoef
Concept & idee
Schippers&VanGucht
Leeftijd
8+
Speelperiode
sept t/m nov 2017
Discipline
beeldend theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
Bijzonderheden
Schoolvoorstelling: 60 minuten
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend