14+

Bloedlink 14+

HNTjong i.s.m. DOX

Casper Vandeputte regie assistent Loek de Bakker

Over hoe je doet en wie je eigenlijk bent.​

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Als ze een pistool in één van de schooltassen vindt, ontstaat er een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

Bloedlink is een samenwerking met DOX. Casper Vandeputte regisseert de urbane en energieke spelers van dit dynamische Utrechtse gezelschap. Hij maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus & The summer of ’96.

in de pers

In de pers: The summer of '96
“Het Nationale Toneel speelt in de vmbo-school het aanstekelijke nostalgiefeestje The Summer of ’96.” 4 sterren, de Volkskrant

In de pers: Titus 
"Een krachtig miniatuurtje (vanaf 14 jaar) dat tongen losmaakt en makkelijk speelt op scholen en festivals." 4 sterren, de Volkskrant 

educatie 

Er is een uitgebreid digitaal lespakket voor de vakgroepen Drama/CKV en Maatschappijleer/Mentorles. Altijd een nagesprek met het publiek en de acteurs direct na de voorstelling. Mogelijkheid tot een workshop ‘forumtheater’, waarbij de leerlingen zelf, binnen een theatrale werkelijkheid, crisismomenten onderzoeken en de verschillende uitkomsten en oplossingen vormgeven. Een spelproject waarin leerlingen zelf aan de slag gaan met bonusmateriaal van de schrijver van de voorstelling.

credits
Regie
Casper Vandeputte regie assistent Loek de Bakker
Spel
Lavinia Aronson, Sara Awin, Samora Bergtop, Gary Gravenbeek, Jennifer Muntslag, Sol Vinken en Faissel Asserti
Vormgeving
Julian Mailwald
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Rebekka Wörmann
Leeftijd
14+
Speelperiode
mrt t/m apr 2018
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend