8+

Spijker 8+

De Toneelmakerij

Liesbeth Coltof

Hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders​

Spijker heeft onmogelijke ouders. Zijn moeder komt erachter dat zijn vader zijn baan kwijt is. Dat probeerde hij geheim te houden, maar toen dat mislukte werden ze nog onmogelijker dan normaal. Nu zijn ze uit elkaar, maar er is te weinig geld om te verhuizen dus hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe splits je één w.c., of één keuken? En hoe werkt dat met één kind..?

Als Spijker op een avond ontdekt dat er een meisje onder zijn bed verstopt zit, weet hij niet hoe hij het heeft. Wie is dit meisje dat op elke vraag een antwoord lijkt te hebben? Hoe komt zij aan dat vuur in haar ogen? En kan zij Spijker helpen bij het opvoeden van zijn o zo lastige ouders?

Spijker is een schrijnende komedie over een binnenste buiten gedraaide wereld, een hysterische moeder en een punctuele vader en over twee kinderen die recht door zee gaan waar volwassenen liever een omweg nemen.

in de pers

Liesbeth Coltof regisseerde eerder: 

  • De Storm (Zilveren Krekel 2010)
  • Mehmet (Gouden Kreke 2011) "Een geslaagd waagstuk, dankzij het aandachtige spel van het ensemble en de magistrale enscenering." 4 sterren de Volkskrant

educatie

Tijdens de voorbereiding van de voorstelling testen we verschillende liefdesdrankjes, hartversterkers en bloedverwarmers. Voor de breuken die maar niet willen helen bieden wij een korte cursus verlies. In Amsterdam kunnen scholen zich inschrijven voor de legendarische projectdag bij de Toneelmakerij. Scholen buiten Amsterdam kunnen gebruikmaken van gratis lesmateriaal.

credits
Regie
Liesbeth Coltof
Tekst
Roel Adam
Spel
Roel Adam, Tine Cartuyvels, Debbie Korper, Phi Nguyen
Leeftijd
8+
Speelperiode
jan t/m mrt 2018
Discipline
komedie
Duur
80 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 6
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend