10+

De Krijtkring 10+

Familievoorstelling met de adem van een rockconcert

De Toneelmakerij

Liesbeth Coltof

Familievoorstelling met de adem van een rockconcert

De Grande Dame van het Jeugdtheater Liesbeth Coltof neemt afscheid en zet samen met Frédérique Spigt de grote zaal op zijn kop met knallend muziektheater! Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma... 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?” Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Speciaal

de Volkskrant - ★★★★
“Liesbeth Coltof kiest in 'De Krijtkring' onvoorwaardelijk voor de positie van het kind.”
 
NRC - ★★★★
“In regie van Liesbeth Coltof wordt De krijtkring (...) spannend muziektheater dat jong én oud naar het puntje van de stoel dwingt.”

Scenes - ★★★★ 
“Machtig slotakkoord van Coltof”
  • Grote cast met zangers, acteurs en de live band van Frédérique Spigt.
  • De allerlaatste productie van alom gewaardeerde Liesbeth Coltof.

Educatie

Bij De Krijtkring is een inspiratiebox beschikbaar met filmpjes, materiaal en docentenhandleiding. Daarnaast is er een mogelijkheid tot een workshop. Een theaterdocent komt de klas binnen als hoofd van DE KRIJTKRING BEWEGING, een beweging die goede daden propageert. Na een kort filosofisch gesprek met als startvraag: van wie is de wereldontwikkelt hij met de leerlingen een guerrilla-actie. En niet zomaar een actie, een happening die de hele school aan het denken zet. Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57 en 58.

credits
Regie
Liesbeth Coltof
Tekst
Bertolt Brecht
Spel
Roel Adam, Naomi van der Linden, Rop Verhijen e.a.
Compositie
Frederique Spigt en band
Musici
Frederique Spigt
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook