9+

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel 9+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager

Met veel humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater, winnaar van Gouden en Zilveren Krekels, Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.

In dit actuele verhaal volgen we de 10-jarige Jamie. Vijf jaar geleden is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een terroristische aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader, zus Jasmijn en kat Rooie naar een dorpje ver buiten de stad. Want, “daar wonen tenminste geen moslims”, aldus zijn vader. Maar dan komt Jaimie in zijn nieuwe klas uitgerekend naast de lieve en mooie Sunya te zitten. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige Islamitische meisje van de school… als zijn vader daarachter komt!

Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya’s hoofddoek proberen af te trekken moet Jamie wel in actie komen, of hij nu durft of niet. Samen met zijn zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens (bekend van Kappen en The Voice of Holland), doet hij mee aan een talentenjacht als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt Jaimie zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de haat van zijn vader te doen smelten?

Met mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, kiezen de makers nadrukkelijk voor hedendaagse dilemma’s en schuwen gevoelige en volwassen onderwerpen niet. Een must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening!

Speciaal

De Theaterkrant

`Met name het toneeldebuut van de 18-jarige Fokkens in deze relevante jongerenvoorstelling is een verrassing. Dat ze kon zingen wisten we al van The Voice of Holland Kids en acteren deed ze al in verschillende speelfilms. Maar ook op de planken lijkt ze geen enkele vorm van podiumvrees te kennen. En wat een prachtige zangstem heeft ze ondertussen ontwikkeld.`
 
  • Voorstelling naar de internationale bestseller van Annabel Pitcher, My Sister Lives on the Mantelpiece.
  • Bente Fokkens, singer-songwriter bekend van Kappen en Misfit en The Voice of Holland .
  • René Groothof, bekend van o.a. de jeugdfilm Brammetje Baas.
  • BEER muziektheater is winnaar Gouden en Zilveren Krekels.

Educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld met betrekking op het boek en de voorstelling. De lesbrief gaat in op de gevolgen van terrorisme op een doorsnee gezin, de worsteling tussen goed en kwaad en de loyaliteit van een jongen tusen zijn vader en zijn nieuwe vriendinnetje.
Kerndoelen: 54, 55, 56

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Annabel Pitcher Bewerking: René Groothof en Aike Dirkzwager
Spel
Bente Fokkens, Yari van der Linden en René Groothof
Vormgeving
Rogier Willems
Leeftijd
9+
Speelperiode
nov 2018 t/m apr 2019
Discipline
muziektheater
Duur
80 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 300 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend