14+

Imagine the silence 14+

De Jonge Republiek

Silvia Andringa Assistent: Ludy Graffelman

De Jonge Republiek

De muzikale voorstelling Imagine the Silence is een schaamteloze zoektocht naar identiteit, imago en seksualiteit. Drie jonge actrices met verschillende roots zoeken antwoorden op vragen waar veel opgroeiende jongeren mee bezig zijn. Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Wie of wat bepaalt je identiteit? Hoe houd je de macht over je eigen lijf en leven? Kun je als vrouw een man aanranden of kan het alleen andersom? Net als in het dagelijks leven ontstaat uit ieder antwoord een nieuwe vraag. Al die vragen leiden tot meer keuzes, meer chaos, meer lawaai. Maar hoe zoek je in dat geweld van alledag de stilte in jezelf?

Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink vertellen met veel moed en humor hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een beroemde gruwelmythe uit van de Griekse schrijver Ovidius over Philomela en Procne, twee zussen die speelbal zijn van het lot. Ze worden bruut overweldigd, maar ontdekken hun eigen kracht en slaan keihard terug.

Een #MeToo verhaal van 2000 jaar geleden, verteld door powergirls van nu. Imagine the Silence raakt alles aan waar vrouwen en mannen tot op de dag van vandaag aandacht voor vragen. Brutaal, speels, mythisch en eigentijds muziektheater met veel pussy power.

Speciaal

  • In de sterk opgebouwde scène tonen de actrices hoe trots over de eigen afkomst vanuit een ander perspectief ineens kan omslaan in stereotypering. Het legt een paradox bloot van identiteit.” Elise van Dam, 2017 Theaterkrant
  • Culturele diversiteit: drie jonge theatermaaksters met verschillende roots (Duits, Surinaams en Nederlands).
  • Muziek en zang wordt door de spelers zelf live uitgevoerd: gitaar, theremin, operazang.
  • Rode draad is de gruwelmythe Philomela die op brutale en speelse wijze mixt met de eigen verhalen en ervaringen van de actrices.

Educatie

  • Online lesbrief ter voorbereiding op de voorstelling. Op aanvraag is er een theaterworkshop na afloop van de voorstelling. De workshop stimuleert de leerlingen om het over zichzelf te hebben en onderling contact te maken.
    Kerndoelen: 3, 37, 38, 54, 55, 56
credits
Regie
Silvia Andringa Assistent: Ludy Graffelman
Spel
Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
Vormgeving
Elze van den Akker
Compositie
Laurens Joensen
Kostuums
Arien de Vries
Lichtontwerp
Paul Jonker
Techniek
Tom Brinkkemper
Leeftijd
14+
Speelperiode
okt t/m nov 2018
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend