6+

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

House of Nouws / STIP

Sanne Nouws

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 

Stil zijn is goed. Het maakt je rustig. Maar het is ook saai, eng en moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. We praten de dagen vol, het liefst met muziek op en de telefoon aan en zorgen zo dat het nooit stil wordt.

Op een dag besluit een kind niet meer te praten. Niemand weet waarom. De ouders proberen het niet erg te vinden, maar dat lukt niet echt. Ten einde raad halen ze een stiltemeester in huis, de Goeroe. Maar de sessies van de Goeroe leveren vooral veel nieuwe vragen op en de buitenwereld schreeuwt om aandacht: er is een park dat gered moet worden, een regering die valt en ineens zwijgt de koning ook. Ondertussen duurt de stilte van het kind voort en hoort iedereen daar iets anders in. 

Stil of ik schiet wordt gemaakt door STIP theaterproducties in samenwerking met Festival Cement.

Theaterkrant
"In Stil of ik schiet (6+), gemaakt onder de vlag van Stip Producties, houdt ze een ludiek en stevig pleidooi om je hoofd af en toe leeg te maken."

"(...) de manier waarop Nouws haar vier performers deze boodschap laat brengen, (is) wel bijzonder grappig."

"Marijn Klaver, in hippe hansop van lapjes Noorse wintertrui, is een heerlijk zorgelijke huisvader, naast Nina Fokker als de klimaatbewuste politica annex moeder met groene haarextensies. Op haar witte pak (ontwerp: Sanne Lips) schreeuwen bomenslogans om aandacht en worden beton en plastic vet doorgestreept. Vol op dreef is Lottie de Bruijn als imponerende opper-yoga-goeroe op badslippers, met tulband van kerstguirlandes en kimono van lampenkap-franjes."

Kidsweek 3,5 ster
"Sssst, wees eens even héél stil. Even echt niets zeggen, niets doen en niets denken. Wat vind je daarvan: eng, saai of moeilijk? In de voorstelling Stil of ik schiet mag je dan het podium op om te leren dat stil zijn heel goed voor je is". 

 

Speciaal

  • Een knallende voorstelling met live muziek en betekenisvolle stiltes.
  • In lijn van Sannes vorige productie bij STIP theaterproducties, de rebelse voorstelling Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen: “een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.” De Theaterkrant **** en **** De Volkskrant.
  • Een relevante voorstelling over de drukte om ons heen.

Educatie

Er is een lesbrief met een inleiding in meditatie en een mogelijkheid tot een workshop mediteren met kinderen en volwassenen.

Kerndoelen: 54, 55, 56.

credits
Regie
Sanne Nouws
Spel
Lottie de Bruijn, Nina Fokker en Marijn Klaver
Muziek
Ruben van Asselt
Dramaturgie
Liesje Knobel
Decorontwerp
Catharina Scholten
Kostuumontwerp
Sanne Lips
Lichtontwerp
Wilfred Loopstra
Leeftijd
6+
Speelperiode
mrt t/m mei 2020
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend