12+

Snowflake 12+

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

If you’re not online… you’re nowhere

Technologietheater met vijf jonge acteurs, 500 stemmen en 50.000 comments.

Snowflake, ga van mijn timeline!
Shut up, snowflake.
Ga huilen in je safe space, snowflake.

Ezra wil zo snel mogelijk rijk worden van bitcoins legaal of illegaal. Mara experimenteert met seks met avatars en webcams. Sofie wil niet speciaal zijn. Ab moet voor zijn vrienden bewijzen dat hij een ‘echte man’ is, hoe dan? Fay is bang voor de 3e Wereldoorlog, die allang is begonnen. En Jakob weet het zeker, hij wordt de nieuwe Edward Snowden.

Ze dwarrelen als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Ze kennen elkaar niet. Nog niet. Ze zijn alleen. Kwetsbaar voor comments, ranking, shaming. Maar zodra ze elkaar ontmoeten zullen Ezra, Mara, Sofie, Ab, Fay en Jakob een sneeuwstorm veroorzaken die zijn weerga niet kent. Snowflake was in Amerika de belediging van het jaar 2016. Generation

Snowflake wordt verweten niet tegen de minste hitte te kunnen. Dan smelten ze al. Paul Knieriem en Daniël van Klaveren onderzoeken of dat waar is en maken er een mozaïekvertelling over. Een multimedia-theaterstuk met een mix van Netflix serie Black Mirror en Shakespeares Midzomernachtsdroom.

Speciaal

  • Modern technologietheater met jonge acteurs en een ruime randprogrammering.
  • Na de klassenvoorstellingen Jamal en Nadia eindelijk een tekst voor jongeren van Daniël van Klaveren voor het theater.
  • Nieuwe, actuele, geëngageerde voorstelling.

Educatie

Generatie Snowflake goes slow. Met de educatie experimenteren we met het trage leven van weleer. We versturen een sms per postduif, een comment met de postkoets en we krijgen nieuws updates van de bode. Is het moeilijker fysiek te liken dan virtueel?

Een zoektocht naar wie er schuil gaan achter onze avatars en naar wat het snelle virtuele verkeer ons oplevert. Naast de workshop is er lesmateriaal beschikbaar.
Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55,
56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Daniël van Klaveren
Spel
Stefanie van Leersum, Daniël van Klaveren, Yamill Jones, Denise Aznam
Leeftijd
12+
Speelperiode
mrt t/m apr 2019
Discipline
toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 300 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend