5+

Muziek van Beneden 5+

Het Houten Huis

Elien van den Hoek

Voor iedereen die buren heeft

Muziek van Beneden is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijger meisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt...

Speciaal

  • 4 sterren in De Volkskrant “Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.’’
  • Uniek: geschikt om met de hele school te bezoeken.
  • Randprogramma voor in de foyer standaard aanwezig.

Educatie

Op dit moment wordt het educatiemateriaal ontwikkeld waarbij het thema contract maken centraal zal staan. Ken je al je klasgenoten even goed? Weet je eigenlijk wel wie er in de andere klassen zitten? We schrijven brieven naar de personages uit de voorstelling en naar elkaar.

Extra: kies je ervoor om met de hele school (min. 3 klassen) naar de voorstelling te komen, dan bieden we een educatiepakket voor alle klassen tegelijk. Het Houten Huis komt dan een dag op school wonen en maakt van de school een minimaatschappij.
Kerndoelen 54, 55, 56

credits
Regie
Elien van den Hoek
Spel
Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Radek Fedyk
Compositie
Radek Fedyk
Leeftijd
5+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
muziektheater
Duur
55 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 350 bezoekers / max. 300 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend