8+

GEWOON HELD 8+

Het Laagland

Lennart Monaster

Een supernormaal superverhaal 

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man! 

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held. 

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In GEWOON HELD beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier. 

Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.

Speciaal

  • De limburger  - ★★★★

`als Brainman zich hardop afvraagt of niemand iets positiefs weet te melden, klinkt een meisjesstem spontaan uit het publike `Ja, ik`. Hartverwarmend... Je fantasie doet de rest. Super. `

`Superhelden die instorten: op een speelse manier laat de jeugdvoorstelling Gewoon Held  zien wat de oorzaken en gevolgenden van een burn-out zijn.`

  • Van de regisseur van BEZOEK VOOR BEER (Zilveren Krekel 2016) en De Kleine Cowboy
  • Energiek en fysiek theater.
  • Aanstekelijke familievoorstelling voor 8 tot 88 jaar.

Educatie

  • Verschillende educatiefilmpjes ter voorbereiding én na afloop.
    Kerndoelen: 34, 54 en 56
credits
Regie
Lennart Monaster
Tekst
Schrijfadvies: Benny Lindelauf
Spel
Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kiki van Aubel & Aafke Buringh
Vormgeving
Douwe Hibma
Dramaturgie
Ludo Costongs
Kostuums
Liesje Knobel
Concept & idee
Inèz Derksen
Leeftijd
8+
Speelperiode
dec 2018 t/m mrt 2019
Discipline
theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend