7+

NEUSHOORN SPEKTAKEL 7+

Daniël van Klaveren

Daniël van Klaveren

Opzwepend muziektheater over een op hol geslagen wereld

Vijf jonge acteurs vertellen en bezingen het verhaal van de dromerige journalist Bérenger en de komst van de neushoorns in Burgerdam, met verontrustend veel overgave. De wereld verandert en Bérenger ziet het gebeuren. Hardnekkig probeert hij helder te blijven denken. Eerst was er nog maar één, die flitste voorbij voor je met je ogen kon knipperen. Nu zijn het er honderden. Vastberaden en verleidelijk zingen en stampen ze door de straten. Neushoorns. Wat? Mooie, krachtige neushoorns. Waar komen ze vandaan!? Bérenger gaat op onderzoek uit terwijl de bewoners van Burgerdam één voor één in de ban van de neushoorn raken. Ze beginnen te loeien en grauw te zien. En ze vinden het nog leuk ook. Bérenger wil maar één ding: de wereld redden van deze gekte. Of is hij zelf degene die gek is?

Speerpunten

  • Zeer enthousiast ontvangen door scholen: Gelaagde voorstelling, voor elke leeftijdsgroep een ander thematisch niveau.
  • Veel geprezen vormgeving met een bijzondere samenhang tussen decor en kostuums.
  • Muzikale bewerking van de klassieker (Le Rinoceros van Eugene Ionesco) op de huid van de tijd familievoorstelling boordevol muziek.

educatie

Uitgebreid lespakket met voorbereidende opdrachten. De thematiek van de voorstelling wordt voorbereid door middel van verschillende op zichzelf staande creatieve opdrachten. Kinderen creëren o.a. diverse tijdsbeelden en tonen hoe de wereld voortdurend in verandering is. Er wordt in spelvormen gefilosofeerd over de vraag in hoeverre je daar zelf invloed op hebt en over het begrip ‘tijd’. Is het bijvoorbeeld mogelijk om niet met je tijd mee te gaan?
Kerndoelen: 54, 55, 56

Beeld: Sanne Peper

credits
Regie
Daniël van Klaveren
Spel
Michiel Bijmans, Tirza de Boer, Stefan Hendrikx, Milan Sekeris en Jiska de Wit
Vormgeving
Lidwien van Kempen
Kostuums
Esmée Thomassen
Geluidsontwerp
Wiebe Gotink
Leeftijd
7+
Speelperiode
jan t/m mrt 2019
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend