7+

Zus van Mozart 7+

Daniël van Klaveren

Daniël van Klaveren

Daniël van Klaveren

Een ode aan hen die niet worden opgemerkt 

Zus van Mozart is een sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights. Het is 1759 en je heet Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en speelt niet alleen briljant piano, maar net zo briljant viool. Iedereen vindt je een wonder. Maar dan blijkt je kleine broertje even muzikaal te zijn. Of nee, zelfs nog veel muzikaler. Wolfje en Nannerl reizen met hun vader door Europa en treden op voor koningen en hertoginnen. Ze zijn een onafscheidelijk duo, deze wonderkinderen die samen avonturen beleven. Tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?

Speciaal

★★★★★ De Theaterkrant.
“een uitmuntende aanleiding om in de klas over man-vrouwproblemen te praten, over wat er is veranderd en wat er ondanks alles toch hetzelfde lijkt gebleven”.
  • Wegens succes terug in de theaters.
  • Muzikale voorstelling over een geniale  jongen en meisje.

Educatie

Zeer uitgebreid lespakket beschikbaar met een lesbrief en voorbereidende opdrachten. Met een introductie van de muziek van Mozart en creatieve opdrachten rondom thematieken uit de voorstelling: zoals broer/zus, talent, roem, vroeger/nu.
Kerndoelen: 54, 55, 56

credits
Regie
Daniël van Klaveren
Tekst
Daniël van Klaveren
Spel
Michiel Bijmans, Jiska de Wit en Rudolf Nottrot (viool)
Compositie
Wiebe Gotink/Wolfgang Amadeus Mozart
Leeftijd
7+
Speelperiode
jan t/m mrt 2019
Discipline
muziektheater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend