4+

De Vervelende Bus 4+

Schippers&VanGucht

 

Ga mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen.

Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere? Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? Staat de tijd dan stil? Of net niet… De Vervelende Bus is een ware belevenis voor de toeschouwer. Niet in de laatste plaats omdat de fantasierijke voorstelling zich letterlijk in een bus afspeelt! Een visueel zoekboek waarin alles draait om tijd, maar net zo goed vergeten kan worden. Want vervelen is helemaal niet saai. Er ontstaat juist ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten, die veel creatiever en frisser blijken te zijn dan je ooit had durven dromen! Laat je verrassen door deze locatievoorstelling met animatie, theater, film en beweegbare elementen. Maar pas op: De Vervelende Bus is niet geschikt voor opgewonden standjes zonder geduld!

Annette Embrechts, dans- en theaterjournalist bij de Volkskrant, over een eerste publiekspresentatie van de installatie van Jellie Schippers en Myriam Van Gucht: “Ik was echt blij verrast. Deze woordeloze, acteurloze, beeldende projectie in een bus, toont een vrolijke visie op verveling en het verstrijken van tijd. Knappe beeldmontage, goede geluidsscore en grappige extra’s zoals het schudden van de vloer en een plafondregen van blauwe balletjes. De film, aan de binnenkant geprojecteerd op de ruiten van de bus, is een soort bewegend zoekboek, met gewone personages in een alledaagse straat (animatie) die door het verstrijken van de tijd langzaam lijkt te ontploffen. De verveling wakkert de verbeelding aan, waarna de blauwe lucht zwanger raakt van buitelende mensen.”

Speciaal

  • 4 sterren - De Theaterkrant: “Kortom: De Vervelende bus is een voorstelling waarin zó weinig gebeurt, dat je uiteindelijk ogen en oren tekort komt.”
  • Een visueel spektakel die op elke buitenlocatie voor kan rijden en kan staan.
  • Een totaal beleving met animatie, theater, film en beweegbare elementen.
  • Een ode aan de verveling en de verbeelding.

Educatie

Lesbrief van Schippers&Vangucht beschikbaar met een bezoek in de klas op aanvraag.
Kerndoelen: 35, 37, 55

credits
Spel
Chauffeur: Maarten van der Pool
Vormgeving
Schippers&VanGucht
Concept & idee
Jellie Schippers, Myriam van Gucht, Arjen Klerkx, Joeri Cnapelinckx
Techniek
Publieksbegeleiding: Juup Luijten
Leeftijd
4+
Speelperiode
aug 2018 t/m aug 2019
Discipline
beeldend theater
Duur
40 minuten
Speelvlak
12 x 2,5 x 3,18
Max. bezoekers
max. 30 bezoekers
Bijzonderheden
Een speciale bus voor het theater
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend