6+

MEIS! 6+

Boeschoten & Guthman

het geheim van het bos 

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood racefietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven.

Ze ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De boze bromvlieg die altijd chagrijnig is en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. Maar hoort Meis nou bij de dieren of blijft ze toch een mens? MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Speciaal

de Volkskrant - ★★★★
De studio vormt het prachtige decor van het live gemaakte hoorspel, of podcast.

Bij binnenkomst en ook na afloop mogen de kinderen door de studio rauzen en geluid maken – is er iets dat ze liever doen? 

uitvergrote gekraak, geroep en gepruttel maken de spannende momenten spannender en de leuke momenten leuker.

de Theaterkrant
Het mooiste uit de voorstelling Meis! zijn de bosgeluiden: de wind die hoog in de bladeren van de bomen waait (op het toneel wordt zachtjes in kluwen geluidstape gegraaid) en het begin van een regenbui (langzaam met de vingertoppen op aluminiumfolie trommelen). Bij het maken van de geluiden van de vogels in het bos (met of zonder fluitjes) is het doodstil in de zaal.
 

  • Er is een live versie van de voorstelling als podcast  beschikbaar.
  • Een nieuw soort jeugdtheater: Live podcast op het toneel. 
  • Ottolien Boeschoten vermaakte late luisteraars jarenlang in Nachtzusters op de VPRO-radio, later was zij een vaste waarde in de Ons kent ons-rubriek van Man bijt hond. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater, hij speelde bij vele jeugdtheatergroepen.

Educatie

Boeschoten & Guthman bieden een workshop aan waarbij educatief medewerker Rosa Schogt in de klas komt met een koffer vol geluiden. Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking, en er wordt een klein hoorspel gemaakt. Daarnaast is er een lesbrief waarmee de docent samen met de klas op geluiden-ontdekking kan gaan.
Kerndoelen: 34, 37, 54, 55.

credits
Tekst
Tom Sijtsma
Spel
Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman
Leeftijd
6+
Speelperiode
nov 2018 t/m mei 2019
Discipline
Theater met hoorspel
Duur
55 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend