8+

DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM 8+

De Toneelmakerij / Trouble Man

Paul Knieriem

Daar zitten ze met z’n tweeën in de wachtkamer. Ze zijn nog niet geboren. Maar ze hebben er wel zin in. In die knettergekke wereld daar achter het raam. Maar eerst moeten er keuzes gemaakt worden. Want waar wil je geboren worden? En welke huidskleur wil je hebben? En welke God? En word je een jongen of een meisje?

Dan is het grote moment aangebroken: een rood meisje en een blauwe jongen stappen de wereld in. Maar waarom schrikt hun vader zo? En wil er niemand naast hen zitten? En worden ze achterna gezeten? Ze begrijpen er niet veel van. Het is in ieder geval een stuk ingewikkelder dan ze hadden gedacht.

De Toneelmakerij en Trouble Man maken met DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM een kleurrijke voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen. Met twee aandoenlijke nieuwelingen die vol humor en naïviteit proberen uit te vinden waarom de een bangboos en de ander juist blij wordt van de verschillen. 

Speciaal

De Theaterkrant:
`Indringende voorstelling vol kleur overstijgt kleur.`
  • Eerste jeugdvoorstelling van Sadettin Kirmiziyüz.
  • Een nieuwe theatertekst van Ad de Bont. 
  • Serieus, actueel thema in een vrolijk jasje. Voor iedereen die het leuk vindt om verder te kijken dan zijn (of haar) neus lang is.

Educatie

Aan de hand van portretten van onbekende mensen onderzoeken we onze eigen vooroordelen. Wie geef jij een plakje worst en wie krijgt er zeker niks? We maken karikaturen van alle vreemde vogels die je zoal op straat tegen kan komen. Kunnen we onze schroom overwinnen en contact met ze maken?

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Ad de Bont
Spel
Sadettin Kirmiziyüz, Jessie Wilms
Concept & idee
Sadettin Kirmiziyüz
Leeftijd
8+
Speelperiode
sept t/m nov 2018
Discipline
toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook