Trojan Wars

Een verpletterende bingewatch-marathon

HNTjong

Regie: Noël Fischer

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 

 

Trojan Wars is dé theaterbelevenis van 2020. Een verpletterende bingewatch-marathon van drie afleveringen inclusief eten, drinken en livemuziek.  

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival. 

De moeder aller oorlogen 
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

“Ik zal je een geheim verklappen: de goden zijn nooit eerlijk.” 

Drie afleveringen bingewatchen  
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.  

Aflevering 1. “Happy Party” 
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks. 

Aflevering 2. Slagveld bij Troje  
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.  

Aflevering 3. Onderwereld  
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.  

De Illias van Homerus naar nú
Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit De Ilias van Homerus een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door de stijl van Lord of the Rings en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Speciaal

Het Nationale Theater verzorgt dit bijzondere evenement all inclusive en biedt een totaalpakket aan: voorstelling, avondeten, entertainment in de twee pauzes + uitgebreid op maat gemaakt educatief programma voor jongeren vanaf 14 jaar.

Educatie

Het educatieprogramma bij Trojan Wars wordt een ‘feest’, een hedendaags fantasie-festival in de schouwburg, compleet met dj en versnaperingen, verrassingsacts en game-elementen.

  • ‘Deurexperience’ tijdens voorstellingsbezoek
  • Meespeel-project voor een beperkt aantal leerlingen