12+

Wij gaan het hebben over haar

Wat is schoonheid?

Blackman&Blokland

Milone Reigman

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 

Wij gaan het hebben over haar.

Wij gaan het hebben over jou en mij en iedereen.

Wij willen het hebben over haar dat is: gevlochten, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen, ongedwongen. Wij zijn allemaal ons eigen haar.

Het nieuwe theaterduo Blackman&Blokland geven uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Een vrolijke en serieuze voorstelling met spoken word, stand up, zang en theater gecombineerd met een flinke dosis humor. Geknipt voor echt iedereen vanaf 12 jaar. 

Theaterkrant: "In een mix van zang, dans, stand-up en spoken word spelen Blackman Blokland de sterren van de hemel. Met verstild spel over hun eigen kwetsbaarheden, durven ze ook hun nek uit te steken en zich kwetsbaar te tonen. Een alledaagse vraag als ‘hoe draag jij je haar?’ groeit als vanzelf uit tot een actuele en scherpe satire over cultuurverschillen, zelfbewustzijn, onderdrukking, Afrikaanse geschiedenis en de jongerencultuur van nu."

Lees ook het interview in Trouw met Blackman&Blokland

Speciaal

  • **** De Volkskrant: “... vanuit een simpel gegeven groeit de voorstelling uit tot een scherp, bevlogen en relevant discussiestuk over culturele toe-eigening, waarbij gelukkig ook genoeg te lachen valt.”
  • Winnaar van de Amsterdam Fringe Awards 2018 en genomineerd voor de BNG cultuurprijs 2018.
  • Een uniek decor met interactieve videoprojecties.
  • Dorothy Blokland won in 2019 de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie voor Anansi en de nieuwe wereld (4+)

Educatie

Er is een lesbrief over zelfacceptatie waarbij een spoken word workshop gegeven kan worden. Hierbij komen de inhoud van de voorstelling en de individuele ervaringen samen. De lesbrief is te vinden bij downloads.

credits
Regie
Milone Reigman
Spel
Yahmani Blackman, Dorothy Blokland
Concept & idee
Yahmani Blackman, Dorothy Blokland
Tekst
Esther Duysker
Decor
Jolanda Lanslots
Lichtontwerp & techniek
Tycho van Iwaarden
Leeftijd
12+
Speelperiode
feb & mrt 2020
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4,5
Max. bezoekers
250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend