8+

Mijn moeder is een diva

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.
De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.
Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit.
Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor Mijn moeder is een diva slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.

Speciaal

  • Gemaakt en gespeeld door Wart Kamps en Ellen Parren, twee bekende gezichten van televisie o.a. Klokhuis, Missie Aarde, Treurteevee, KLEM
  • Herkenbaar en aansprekend voor kinderen: het ‘grote mensen, daar kun je beter soep van koken’-gevoel.
  • Regie van Paul Knieriem, die met veel succes ook de humoristische jeugdvoorstellingen De Tantes, Jazz duzz en Eet je bord leeg regisseerde.

Educatie

De Toneelmakerij biedt aan:

  • Lesbrief
  • Workshop

Kijk bij dowloads voor de inhoud van het educatieve aanbod.

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Ellen Parren
Spel
Wart Kamps, Ellen Parren en muzikant
Concept & idee
Ellen Parren en Wart Kamps
Leeftijd
8+
Speelperiode
feb t/m apr 2020
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
350 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend