10+

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

Een parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages

HNTjong

Eva Line de Boer

Wie is jouw voorbeeld?
Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze 8 was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en zijn ze altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.
 
Online kun je iedereen zijn die je wilt zijn
Het is net als zoals Barbiepoppen steeds van uiterlijk en beroep veranderen, online kun je elke dag iemand anders zijn. Wat is belangrijker je online of je offline leven? En waar ben je meer jezelf? Waar is de meeste ruimte voor fantasie? Stel dat Pippi Langkous nu een Youtuber zou zijn. Wat voor video’s neemt ze dan op?
 
Wat is de invloed van sociale media en influencers?
Eva Line de Boer is een jonge theaterregisseur die het gedrag en de leefwereld van jongeren verkent in haar voorstellingen. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar. Zoals in de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet. In 2014 won Eva de Ton Lutz Award en 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.
 

Speciaal

Recensies

 • Scenes ★★★★
  Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.
 • De Theaterkrant (Keuze van Criticus)
  een ijzersterke mash-up van kinderboeken, films en speelgoed die de ouders meteen herkennen en vloggers en tiktokkers die tieners meteen herkennen; van de echte en virtuele wereld.
 • Trouw ★★★★
  De huidige jeugd van 10+, het beoogde publiek, zal de rol van rapper Ronnie Flex vast meteen omarmen.
 • De Volkskrant ★★★ 
  actrice Jessie Wilms zou à la minute online moeten gaan met de vlogs van haar alter ego ‘P-P-P-Presenting Pippi’. Tijdens de tienervoorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie van HNTjong.

   
 • Eva Line de Boer won in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2017 maakte ze de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet.
 • Een actuele voorstelling gemaakt vanuit de belevingswereld van tieners waarbij realiteit en identiteit centraal staan.
 • Met een diverse cast viert deze voorstelling het doorbreken van de hokjes en pleit ervoor dat iedereen mag zijn wij hij/zij wil zijn.

Educatie

NTjong gaat graag per theater in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en wensen van het theater en de scholen. Bij schoolvoorstellingen bieden we een nagesprek met de zaal aan direct na de voorstelling waar ook een aantal acteurs zullen deelnemen.

credits
Regie
Eva Line de Boer
Dramaturgie
Martine Manten
Acteurs
Roben Mitchell van den Dungen Bille, Jessie Wilms, Kimberley Agyarko
Leeftijd
10+
Speelperiode
sep t/m okt
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 3,5
Max. bezoekers
250 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend