9+

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

Over twee moedige kinderen die hun familie bij elkaar proberen te houden

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager

In dit actuele coming of age-verhaal volgen we de 10-jarige Jamie. Vijf jaar geleden is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader, zus Jasmijn en kat Rogier naar een dorpje ver buiten de stad.

In zijn nieuwe klas komt Jaimie naast Sunya te zitten. Wat is ze lief en mooi! Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige Islamitische meisje van de school, maar houdt dat goed verborgen voor zijn vader. Die snapt er toch niks van. Zeker niet wanneer hij weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken. Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya treiteren moet Jamie wel in actie komen... toch?

Jaimies zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens, is een paar jaar ouder en heeft het moeilijk met het verlies van haar tweelingzusje. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in muziek en blaast ze met haar prachtige stem iedereen omver. Samen besluiten Jaimie en Jasmijn om mee te doen aan een talentenjacht, als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt Jaimie zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de op- vattingen van zijn vader om te buigen? Een must see voor jongeren die van muziek houden en niet bang zijn voor een eigen mening!

Speciaal

De Theaterkrant

`Met name het toneeldebuut van de 18-jarige Fokkens in deze relevante jongerenvoorstelling is een verrassing. Dat ze kon zingen wisten we al van The Voice of Holland Kids en acteren deed ze al in verschillende speelfilms. Maar ook op de planken lijkt ze geen enkele vorm van podiumvrees te kennen. En wat een prachtige zangstem heeft ze ondertussen ontwikkeld.`
  • Originele muziek van talentvolle Singer-Songwriter Bente Fokkens. (bekend van Kappen en Misfits en The Voice of Holland)
  •  Gebaseerd op de internationale bestseller van Annabel Pitcher, My Sister Lives on the Mantelpiece.
  • Met veel humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater, winnaar van Gouden en Zilveren Krekels, de voorstelling ‘Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.’

Educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld met betrekking op het boek en de voorstelling. De lesbrief gaat in op de gevolgen van een scheiding op een doorsnee gezin, de worsteling tussen goed en kwaad en de loyaliteit van een jongen tussen zijn vader en zijn nieuwe vriendinnetje. Kerndoelen: 54, 55, 56.

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Annabel Pitcher
Spel
Bente Fokkens, René Groothof, Yari van der Linden
Compositie
Bente Fokkens
Leeftijd
9+
Speelperiode
feb t/m apr 2020
Discipline
muziektheater
Duur
80 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 5
Max. bezoekers
400 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend