6+

MEIS!

Ontdek het geheim van het bos in een theatraal hoorspel

Boeschoten & Guthman

Bram de Goeij

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood fietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. Meis ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De zingende Vlaamse gaai, de vrolijke hond die op zoek is naar een nieuw baasje en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.
 
Ottolien Boeschoeten en Gerold Guthman maakten eerder de succesvolle voorstelling Iep! naar het boek van Joke van Leeuwen. In MEIS! spreken taal, verbeelding en humor weer een grote rol. Daarnaast is geluid een essentieel element in dit theatrale hoorspel voor klein en groot.
 

Speciaal

 • de Volkskrant - ★★★★
  "De studio vormt het prachtige decor van het live gemaakte hoorspel, of podcast."
  "Bij binnenkomst en ook na afloop mogen de kinderen door de studio rauzen en geluid maken – is er iets dat ze liever doen?"
  "Uitvergrote gekraak, geroep en gepruttel maken de spannende momenten spannender en de leuke momenten leuker."
 • De Theaterkrant 
  "Het mooiste uit de voorstelling Meis! zijn de bosgeluiden: de wind die hoog in de bladeren van de bomen waait (op het toneel wordt zachtjes in kluwen geluidstape gegraaid) en het begin van een regenbui (langzaam met de vingertoppen op aluminiumfolie trommelen). Bij het maken van de geluiden van de vogels in het bos (met of zonder fluitjes) is het doodstil in de zaal."
   
 • Er is een live versie van de voorstelling als podcast  beschikbaar.
 • Ottolien Boeschoten vermaakte als Nachtzuster jarenlang late luisteraars op de VPRO-radio, zij was één van de spelers van Ons kent Ons (Man Bijt Hond) en vorig seizoen was zij te zien in de musical Soof. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater, speelt regelmatig bij Meneer Monster en daarnaast is hij één van de vaste acteurs bij theatergroep Vis à Vis.

Educatie

Boeschoten & Guthman bieden een workshop aan waarbij educatief medewerker Rosa Schogt in de klas komt met een koffer vol geluiden.
Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking, en er wordt een klein hoorspel gemaakt. Daarnaast is er een lesbrief waarmee de docent samen met de klas op geluiden-ontdekking kan gaan.

Kerndoelen: 34, 37, 54, 55.

credits
Concept
Tom Sijtsma en Peter Drost
Tekst
Tom Sijtsma
Regie
Bram de Goeij
Spel
Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman
Dramaturgie
Gienke Deuten
Vormgeving
Jolanda Lanslots
Leeftijd
6+
Max. bezoekers
250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend