6+

WIRWAR

Grenzeloos circustheater

Laura van Hal / WIRWAR

Laura van Hal

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 
 
WIRWAR is een adembenemende circustheatervoorstelling voor de hele familie. Een grenzeloze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.
‘s Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje, komen ze tevoorschijn. Kleine schaduwfiguurtjes die dansen door de nacht. Als je durft, nemen ze je mee op avontuur naar een wereld waar niemand anders komt. Een wereld waar de regels van de zwaartekracht niet gelden en waar onder en boven moeilijk uit elkaar te houden zijn. Je zult versteld staan van wat je samen met de schaduwfiguurtjes kunt. Je vliegt door de lucht, maakt salto’s en balanceert ondersteboven op je handen.
 
Die schaduwfiguurtjes zijn wel rare wezentjes. Ze verdwijnen net zo plotseling als dat ze opduiken. Sommige schaduwfiguurtjes zijn een beetje spannend, andere juist heel gezellig. En als je dicht bij ze komt, voel je je steeds weer anders. Word jij wijs uit deze WIRWAR?
 

"Van Hal heeft hiermee een prachtig aspect gevonden dat dromen en circus met elkaar delen: je kunt het gevaar opzoeken binnen een veilige wereld.In je dromen kun je de spannendste dingen meemaken om daarna weer wakker te worden in een zacht bed”

“De acrobatiek, de vormgeving en de spannende soundscape van Nineyards zijn goed op elkaar afgestemd en vormen zo een fantasierijk geheel”

“Het is fantastisch om te zien dat de performers met alleen hun rug en minimalistische maskers, tóch emotie en karakter over kunnen brengen.”

"De snelle afwisseling zorgt ervoor dat zelfs het jongste publiek een uur lang geconcentreerd blijft kijken."
 

 

Speciaal

  • De tournee van LEF! 6+ van Laura van Hal had een bezettingsgraad van 95%. De vorige voorstelling LEF! is enthousiast ontvangen door pers en publiek.
  • Pers over LEF!:
    Het Parool “Het knappe van de voorstelling is dat het verhaal wordt verteld met mooie en spectaculaire acrobatiekacts.”
    De Theaterkrant “Het zijn grappige en, vooral voor aanwezige kinderen, herkenbare scènes.”
    De Theaterkrant “Regisseur Laura van Hal maakt naam met een nieuwe vorm van circus.”
  • De bijzondere internationale cast van de vorige voorstelling LEF! komt weer bij elkaar.

Educatie

Naast de lesbrief waarbij kinderen zelf ontdekken wat circus is en dit gaan proberen is het mogelijk een op maat gemaakte workshop na de voorstelling te geven voor en met bezoekers. Kerndoelen: 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Laura van Hal
Spel
Tijs Bastiaens, Britt Timmermans, Mario Kunzi, Tom Mörtl en Jorga Lok
Vormgeving
Jolanda Lanslots
Dramaturgie
Martine van Ditzhuyzen
Compositie
Nineyards, Joeri de Graaf
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m mei 2020
Discipline
circustheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5,5
Max. bezoekers
400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend