4+

Robin Hood

Prins van de bossen

Theater Gnaffel

Job Raaijmakers

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 

Helemaal alleen gelaten, voor de deur van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin Hood. Ze voedt hem liefdevol op in een groene wereld zonder grenzen, macht en hiërarchie. Dan komt Robin Hood in de mensenwereld terecht, waar Prins Jan de belastingen verhoogd zodat hij lekker van een met geitenmelk gevuld zwembad kan genieten.  Dat is niet eerlijk!

Samen met zijn vriendinnetje Marian, de dochter van koning Richard, besluit Robin Hood om terug te vechten tegen Prins Jan. Ze stelen geld van de rijken en geven het terug aan de arme mensen. Dat zal ‘m leren! Maar Robin Hood, Marian en hun vriendjes gaan nog een stapje verder; ze willen Prins Jan van de troon stoten. Diep in het bos komen ze met een geweldig plan. Zal het hun lukken?

In dit spannende avontuur tonen Robin Hood en zijn vriendelijke struikrovers moed in de strijd voor eerlijkheid en gelijkheid. Een muzikaal poppenspel met nieuwe muziek van Herman van Veen.

Speciaal

  • Een nieuwe vertelling van een klassiek verhaal met veel muziek en liedjes.
  • De muziek is van Herman van Veen. Hij speelt viool, zingt, schrijft, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak.
  • Job Raaijmakers regisseerde eerder o.a. de succes voorstellingen Sterrenwachter en Meneertje Meer (Zilveren Krekel 2018).
  • Mark Haayema is bekend als kinderboekenschrijver (o.a. Johannes de Parkiet, kerntitel Kinderboekenweek 2018) en auteur en acteur van Oma, mag ik mijn pop terug?.

Educatie

Er wordt lesmateriaal ontwikkeld waarmee docenten met hun klas een lmpje kunnen maken over moed, eerlijkheid en gelijkheid. Deze lmpjes komen op het youtube kanaal van Theater Gnaffel.

credits
Regie
Job Raaijmakers
Tekst
Mark Haayema
Spel
Mark Haayema, Karlijn Koel
Dramaturgie
Rob Vriens
Leeftijd
4+
Speelperiode
feb t/m mei 2020
Discipline
Beeldend theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
300 bezoekers / max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook