14+

Bloedlink

So you think you can teach me…

HNTjong i.s.m. DOX

Casper Vandeputte

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet onder controle. Totdat ze plots een pistool in haar handen krijgt gedrukt. Er ontstaat een broeierige sfeer waarbij de leerlingen en lerares recht tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven en welke keuzes je maakt.

Bloedlink werd genomineerd voor een Gouden Krekel in 2018 voor beste jeugdtheatervoorstelling en kreeg lovende recensies.

De Volkskrant ★★★★ "Urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken."
De Theaterkrant ★★★★ "Cultuurverschillen in de snelkookpan van een klaslokaal." "Alle leerlingen hebben hun verhaal, je kunt met iedereen meevoelen."
NRC Handelsblad - ★★★★ "Het sterke aan Bloedlink is hoe hoopgevend de voorstelling is."
"Bloedlink laat vlijmscherp zien dat de samenleving een stuk zelfredzamer is."
Juryrapport Zilveren Krekel “Levensechte gesprekken over afwijzing en erkenning, afkomst en gedrag volgen elkaar snel op. Bloedlink, een minimaatschappij in your face.”

Casper Vandeputte
De talentvolle regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en poëtische voorstellingen over grote thema's. Met Bloedlink onderzocht Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen van je plek in een groep met botsende culturen en waarheden. Bij NTjong maakte hij eerder de festivalhit The Summer of '96, de ontroerende monoloog Titus en maakt in 2019 de familievoorstelling De Gebroeders Leeuwenhart. Bloedlink is een samenwerking met DOX.

Speciaal

  • Winnaar Zilveren Krekel 2018
  • **** van NRC, De Theaterkrant en De Volkskrant. “Urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken.”
  • Unieke samenwerking van jonge acteurs die de doelgroep perfect kennen.


 

Educatie

Wij willen weten wie jij bent! Bij de coming of age voorstellingen van NTjong ontwikkelt HNTeducatie altijd een uitgebreid educatieprogramma. Lesbrieven voor vakoverstijgend projectonderwijs in school, een filosofisch nagesprek en een prikkelende of ontregelende theaterworkshop. Juist in deze voorstellingen snijden we onderwerpen aan die dicht op de huid zitten bij ons publiek en die van grote invloed zijn op hun leven. Of het nu gaat over groepsgedrag, identiteitsvraagstukken of privacy on- of offline. We willen met onze projecten de leerlingen aanzetten tot onderzoeken, tot nadenken en tot het uitwisselen van ideeën en dromen. Jongeren zijn druk met het vormgeven van hun eigen leven, een ervaring bij ons draagt bij aan het empoweren van hun denkprocessen.

credits
Regie
Casper Vandeputte
Spel
5 acteurs
Vormgeving
Julian Maiwald
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Rebekka Wörmann
Leeftijd
14+
Speelperiode
Op maat
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
250 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend