6+

Ayşe en de Verliefde Wolk

muziektheatersprookje voor iedereen vanaf 6 jaar

reART Ensemble / René Groothof en Esra Dalfidan

Aike Dirkzwager

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaan alle voorstellingen tot 1 juni niet door. Kijk voor de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht op de website van het betreffende theater voor de actuele stand van zaken. 
 
Het meisje Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Totdat een hebberige man verschijnt. Hij wil alle bloemen hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. De man probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven. Maar niks lijkt te werken, liefde blijkt de sterkste kracht die er is.

Speciaal voor dit sprookje componeerde Selim Doğru Turkse muziek met invloeden van jazz, Nederlandse smartlap, tango en klassieke muziek. Ayşe en de Verliefde Wolk is een culturele en muzikale reis met acteur René Groothof en zangeres Esra Dalfidan.

Ayşe en de Verliefde Wolk is een zeer bekend Turks sprookje en heeft een iconische waarde: iedereen kent het en álle Turkse kinderen worden er mee opgevoed. De voorstelling is geïnspireerd op de vertelling van het sprookje door de legendarische Turkse dichter Nâzım Hikmet. René Groothof bewerkte de tekst tot een muziektheatervoorstelling.
 

Theaterkrant "René Groothof schittert in Turks sprookje"

"Groothof schittert met zijn vele humoristische gezichtsuitdrukkingen en sterke fysieke spel."

"De muziek van Doğru’s hand heeft een mooie, lichte melancholie die je meeneemt naar het Turkije van Ayşe. Ook de soundscape die gecreëerd wordt (...) daagt de verbeelding van het jonge publiek uit."

"Het plezier waarmee Groothof de teksten ten tonele brengt en de kwaliteit van Dalfidans stem zijn sowieso een feestje." 

Speciaal

Ayşe en de Verliefde Wolk is een uniek concept waarbij vele mogelijkheden zijn om het programma uit te bouwen met o.a. een muziekprogramma na afloop van de voorstelling en een compleet verzorgde catering met turkse hapjes. Voor meer informatie hierover neem contact op.

  • Het reART Ensemble bundelt topmusici en maakt kwalitatief hoogwaardig en ambachtelijk muziek en muziektheater.
  • Gebaseerde op het bekendste sprookje uit Turkije.
  • De combinatie van zangeres Esra Dalfidan en verteller René Groothof is een unieke samenwerking en een ijzersterke combinatie

Educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld over diverse thema’s uit de voorstelling, daarnaast zal verder ingegaan worden op de diverse stijlen muziek die gebruikt worden in de voorstelling.

 

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Concept & muziek
Selim Doğru
Tekstbewerking
René Groothof
Liedteksten
Sophie Kassies
Spel en zang
René Groothof, Esra Dalfidan
Piano
Selim Doğru
Ney en dwarsfluit
Sinan Arat
Turkse percussie
Alper Kekeç
Contrabas
Cord Heineking
Vormgeving
Bülent Evren
Kostuumontwerp
Ezgi Köroğlu
Lichtontwerp
Benno Barends
Leeftijd
6+
Speelperiode
sep 2019 t/m dec 2020
Discipline
muziektheater
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4
Max. bezoekers
300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend