7+

Warnet

Een wilde wondere videowereld

Schippers&VanGucht

Jellie Schippers

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier.” A. Einstein

In Warnet (synoniem voor labyrint) bevind je je in het oog van een kolkende, associatieve beeldenstorm waarin de wonderlijke wirwar en de schoonheid van het alledaagse leven wordt gevierd. Verdwaal in een mensenleven en stap in de wilde wondere wereld van Schippers&VanGucht.

Op een tribune middenin een witte kubus word je opgeslokt door een videowereld van 360 graden. Op vier grote schermen - en tegelijkertijd live - zien we 1 acteur, die als veertig verschillende personages uiteenlopende fragmenten van een leven bespeelt. Zo is een oude vrouw op zoek naar haar hondje, zijn mensen met punthoedjes onderweg naar het feestje van een honderdjarige en strijkt een man zijn das op strijkmuziek. 

Warnet vertelt over wat we op onze dagelijkse weg tegenkomen; hoe onze kleine wereld opeens heel erg groot kan worden. Het publiek krijgt een brede waaier aan verschillende - ogenschijnlijk onbelangrijke - verhalen voorgeschoteld.  Elke toeschouwer ziet andere details en maakt in zijn hoofd een unieke voorstelling. Toch is Warnet een legpuzzel die je alleen samen kunt leggen. Ouders met kinderen, vrienden onder elkaar, allen wijzend, luisterend, stiekem lachend. Warnet is een ode aan de mens en een avontuur voor iedereen tussen 7 en 107 jaar.

“Fantasierijke beeldenstorm”
“Jellie Schippers en Myriam van Gucht zijn kunstenaars die performance-achtige voorstellingen maken en eerder imponeerden met Molman en De vervelende bus. Hun werk kenmerkt zich onder meer door originele fantasieën waarin alles mogelijk lijkt. Dat is aantrekkelijk en Warnet is dat ook door de ongebreidelde creativiteit die je vrolijk stemt zonder dat je weet je waarom.” (****Scènes)

"Warnet is speels en prettig verwarrend" (Brabants Dagblad)

"Een kolkende droom van onnavolgbare associaties" (***Theaterkrant)

Speciaal

  • De sterk vormgegeven familievoorstelling Warnet is als een stripverhaal met lege tekstballonnen die je zelf in kunt vullen; elke bezoeker beleeft het verhaal op zijn of haar eigen manier.
  • Warnet is een mooie mix van live spel, interactie met publiek, 360 graden videowereld en muziek.

Educatie

Er is een lespakket aanwezig en een mogelijkheid tot een workshop op school. De voorstelling wordt aangeboden in combinatie met een educatief project.

credits
Concept
Schippers&VanGucht
Regie
Jellie Schippers
Decor/kostuum/beeld
Myriam Van Gucht
Spel live en video
Toon Kuijpers
Video
Arjen Klerkx
Muziek en geluid
Joeri Cnapelinckx
Showcontrol
Daan Hazendonk
Techniek
Simon Van Beek, Mathijs Geraerts
Coproductie
Het Zuidelijk Toneel
Leeftijd
7+
Speelperiode
gehele seizoen
Discipline
beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
12 x 16 x 5,5
Max. bezoekers
70 bezoekers / max. 70 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend