7+

De Tantes

Van je familie moet je het hebben

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Reprise

Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal.
De Tantes is de enige jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?
Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

Pers en prijzen
-
“Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” Krekeljury 2015
- “Deze voorstelling maakt je vrolijk!" Jury Zapp Theaterprijs
- ‘‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!” Theaterkrant *****
- “Tip: ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.”
Midas, 9 jaar
-  “Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.” NRC Handelsblad ****

Speciaal

  • Winnaar Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel 2015
  • Publiekslieveling met laaiend enthousiaste reacties van families, scholen en pers. 
  • Vier- en vijfsterrenrecensies.
  • Roel Adam is een ware meester van het komediegenre.
  • Herkenbaar thema voor kinderen: waarom moet je altijd doen wat volwassenen zeggen?

Educatie

RANDPROGRAMMA
Voor vrij publiek en onderwijs

Is jouw ouder de perfecte opvoeder of bakken ze er bij jou thuis helemaal niets van? Hulp is onderweg. In de foyer loopt een aantal strenge, maar zeer rechtvaardige tantes rond die alles over adequate opvoedmethodes weten. Zij brengen je sterke punten tot duizelingwekkende hoogtes en neutraliseren je mindere punten met een minitherapie. Samen met de tante geef je je ouder de ultieme opvoedtip. Succes en een heel gelukkig leven verzekerd!

  • voor klassen workshop en gratis lesmateriaal beschikbaar

Op aanvraag > ouder-kind workshop in het theater
Samen met de tantes doorloop je een bizarre opvoedachtbaan. Met deuren die slaan, kopjes die breken, tijd om over je zonden na te denken en natuurlijk…een kusje erop. Wie voedt eigenlijk wie op tegenwoordig? Wanneer heb je iets aan je ouders en wanneer sta je er alleen voor? Jullie gaan op zoek naar het recept voor de ideale opvoeding!

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Roel Adam
Spel
Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdwesing, Stefanie van Leersum
Vormgeving
Katrin Bombe
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Kostuums
Bernadette Corstens
Lichtontwerp
Gé Wegman
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Komedie voor de hele familie
Duur
80 minuten
Speelvlak
10 X 10 X 6
Max. bezoekers
Geen
speeldata
14-10-'2014:00
Drachten
04-10-'2015:00
Amstelveen