4+

Vreemde Eend

Een actueel verhaal verpakt in een spetterende mix van dans en spel

Het Laagland / SALLY Dansgezelschap Maastricht

Stefan Ernst & Inez Derksen

Reprise

“Goeiemorgen Buur, goeiemorgen Buuf!”

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

De Theaterkrant schreef: “Behalve een mogelijke aanleiding voor een goed gesprek met je kind, is Vreemde Eend ook gewoon een plezier om naar te kijken.” Een actueel verhaal verpakt in een speelse mix van dans en spel, in een bijzondere samenwerking van SALLY Dansgezelschap Maastricht en theatergezelschap Het Laagland.

Inez Derksen (Het Laagland):  “Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo'n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als angst voor het vreemde en het onbekende dat het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

Stefan Ernst (SALLY Dansgezelschap Maastricht): “De thema's in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Sterker nog, tien jaar na de eerste versie is de voorstelling nog altijd actueel. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Een aantal politieke wereldleiders voedt dat vuur maar al te graag met extra brandstof. Vanuit deze ontwikkeling was het absoluut een positieve beslissing om de voorstelling weer onder de aandacht van het publiek te brengen.”

Speciaal

  • Gratis workshop van ca. 15 minuten op het toneel, na afloop van de voorstellingen
  • Het beste van SALLY en Het Laagland in één voorstelling
  • De 4+ voorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel 4-jarigen als hun grote broertjes, zusjes en ouders aanspreken
  • Actueel thema: het buitensluiten van mensen en angst voor vreemden

Educatie

Op aanvraag zijn filmpjes beschikbaar ter voorbereiding op en na afloop van het bezoek aan de voorstelling. Deze educatiefilmpjes gaan in op de thema’s van de voorstelling, maar stimuleren ook tot dansen en bewegen.

credits
Choreografie en regie
Stefan Ernst & Inez Derksen
Compositie en arrangementen
Wouter Gulikers
Dans en spel
Patrizio Bucci, Aafke Buringh & Gijs Nollen
Vormgeving
Janco van Barneveld
Kostuums
Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp
Otto Eggersglüss
Techniek
Roger Foxius
Leeftijd
4+
Speelperiode
sep t/m nov 2020
Discipline
Dans & theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 4,5
Max. bezoekers
Max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
11-10-'2014:30
Veghel
27-09-'2014:30
Tilburg