9+

De brieven van Mia

Een verhaal over vriendschap, oorlog en liefde

George & Eran Producties / ROSE stories

Eran Ben-Michaël

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd?

We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong Syrisch meisje, die zelf net gevlucht is voor de oorlog. Langzaamaan ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. Samen proberen zij het mysterie van de kist vol brieven uit de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen.

De Brieven van Mia, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht naar een gedeeld verleden.

George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen Woestijnjasmijntjes, de George & Eran lossen de wereldvrede op trilogie en George & Eran worden racisten.
“George & Eran Producties is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands beste gezelschappen.” - ★★★★ NRC

ROSE stories is de coproducent van De Brieven van Mia. ROSE stories produceerde o.a. de voorstelling Melk & Dadels, geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 als een van de beste voorstellingen van het seizoen. Ook is ROSE stories de uitgever van het boek De Brieven van Mia van Astrid Sy.
“Lees het boek, klassikaal, alleen of met ouders, het maakt niet uit, als het maar gelezen wordt” - Leestafel

www.debrievenvanmia.nl

Speciaal

  • Nieuwe voorstelling van George en Eran, eerder genomineerd voor de Zapp Theaterprijs
  • De Tweede Wereldoorlog benaderd vanuit het verleden en het heden
  • Vanuit ROSE stories worden scholen actief benaderd om de schoolvoorstellingen te bezoeken, daarbij wordt een gratis educatiepakket met lesmateriaal en korte video's aangeboden aan scholen
  • Er is apart budget om om actief ambassadeurs te werven om nieuwe doelgroepen naar het theater te trekken, dit is zeer succesvol gebleken bij de eerdere voorstellingen van beide producenten

Educatie

Bij De brieven van Mia hoort een uitgebreid educatiepakket. Het educatiepakket bestaat uit een website met lesmateriaal en korte video’s. Het materiaal is ontwikkeld ter verdieping om de thematiek oorlog, vluchten en beeldvorming over onszelf en de ander te behandelen in de klas. Dit educatiepakket wordt kosteloos aangeboden.

credits
Regie
Eran Ben-Michaël
Tekst
George Elias Tobal
Spel
Peter van Heeringen, David Lucieer, Britte Lagcher, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris en Gonca Karasu
Leeftijd
9+
Speelperiode
feb t/m mei 2021
Discipline
Toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 X 8 X 4,5
Max. bezoekers
Geen max. bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend